2η γιορτή κτηνοτροφίας στο Πιτυός

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη 2η Γιορτή Κτηνοτροφίας που θα πραγματοποιηθεί στο Πιτυός.

Η γιορτή που στόχο έχει την ανάδειξη της πλούσιας κτηνοτροφικής παράδοσης του τόπου μας αλλά και την ενίσχυση του ντόπιου δυναμικού και των κτηνοτρόφων θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου 2021 στο Πιτυός.

Τη διοργάνωση υπογράφουν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Χίου ενώ την Οργανωτική επιμέλεια  έχει το Art Line και η ΚοινΣΕπ «Πιτυός Προορισμός».

Στην μεγάλη πλατεία του Πιτυούς Εμπορική Έκθεση Προϊόντων που παράγονται στο βουνό και χειροποίητων ειδών. Στα στενά που οδηγούν στην εσωτερική πλατεία του χωριού διαφορετικές εκθέσεις σχετιζόμενες με την κτηνοτροφική μας παράδοση. Στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου αναπαράσταση του αρμέγματος και της τυροκομίας. Σε ειδική εξέδρα διαδοχικές εκδηλώσεις μουσικής, κινηματογράφου, διαλέξεων, παρουσιάσεων. Μεταξύ Αγίου Γεωργίου και Αγίας Παρασκευής οι Χιώτες κτηνοτρόφοι και οι κάτοικοι του Πιτυούς δειγματίζουν στους επισκέπτες τα προϊόντα τους και τους δίνουν τη δυνατότητα να γευτούν πως η κτηνοτροφική παραγωγή περνά στην τοπική κουζίνα. Στους χώρους άθλησης του χωριού ομαδικά παιχνίδια μιας άλλης εποχής και εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: Περιπατητική διαδρομή σε μάντρες του Αίπους σε συνεργασία με περιπατητικούς συλλόγους. Δυνατότητα επισκέψεων στον πύργο του Πιτυούς, το ελαιοτριβείο και τον ξυλόφουρνο του χωριού.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όσοι εκθέτες/χορηγοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ή να ενισχύσουν την Γιορτή ως χορηγοι ή σπόνσορες είναι απαραίτητη η επικοινωνία με την ART LINE. Περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων περιπτέρων για επαγγελματίες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ART LINE ADVERTISING – Τηλ. 22710 20014 & Κιν. 6945-215236

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια