2ο πανελλήνιο βραβείο στον διαγωνισμό ζωγραφικής του Σύνδεσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» για την Κάλλια Κρεατσά

Ένα μεγάλο ταλέντο στη ζωγραφική, η Κάλλια Κρεατσά, μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς, αναδείχθηκε στον διαγωνισμό που διοργάνωσε ο  Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας».

Ο Σύνδεσμος “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” είναι μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, που έχει στόχο:

  • Τη μελέτη, διατήρηση και προβολή της μοναδικότητας του νησιώτικου περιβάλλοντος και της παραδοσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
  • Την προώθηση μιας ήπιας μορφής ανάπτυξης, κυρίως στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, που θα βοηθήσει τους κατοίκους να παραμείνουν στον τόπο τους, χωρίς ο τουρισμός να είναι η μοναδική πηγή απασχόλησης.
  • Την ενημέρωση των κατοίκων των νησιών για την ξεχωριστή αξία του πολιτισμού τους, την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στα νησιά και την ενθάρρυνση της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών.
  • Τη δημιουργία ευκαιριών για μάθηση, επικοινωνία και εκδήλωση των ενδιαφερόντων και ταλέντων των παιδιών και νέων στα απομονωμένα νησιά.

Κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος διοργανώνει διαγωνισμούς ζωγραφικής με διαφορετικό θέμα κάθε φορά. Το θέμα το οποίο ενέπνευσε την Κάλλια Κρεατσά ήταν «Νερά, Δέντρα, Περιβόλια» και το έργο της Κάλλιας το οποίολ χαρακτηρίζει μια ιδιαίτερη τεχνοτροπία στις γραμμές,  στα σχήματα και στα χρώματα αναδείχθηκε 2ο ανάμεσα σε 275 συμμετοχές από  29 σχολεία της χώρας.

Η βράβευση των νικητριών θα γίνει το φθινόπωρο στην Αθήνα σε ειδική τελετή. Θα σταλούν εγκαίρως στους διευθυντές των σχολείων όλες οι απαραίτητες  πληροφορίες ώστε να μπορέσουν οι μαθήτριες που βραβεύτηκαν να παρευρεθούν και να παραλάβουν τα βραβεία τους.

Έκθεση κατά τη διάρκεια του MuSifanto 

Το θέμα “Νερά, δέντρα, περιβόλια” είναι και το κεντρικό θέμα στο φεστιβάλ του Συνδέσμου MuSifanto, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σίφνο και περιλαμβάνει καθημερινές συναυλίες και σεμινάρια με έμφαση στην κλασική μουσική και μουσικό περίπατο.

Κατά την διάρκεια του MuSifanto θα εκτεθούν έργα παιδιών Α’ – ΣΤ’ Δημοτικού από νησιά και παράκτιες πόλεις της Ελλάδας, που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2024 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας», στην ίδια θεματική με το MuSifanto, «Νερά, Δέντρα, Περιβόλια». Παράλληλα θα εκτεθούν φωτογραφίες της περιβαλλοντολόγου Κατερίνας Κανακάρη, που αναδεικνύουν την ομορφιά και τη σπουδαιότητα του νερού, τη συλλογή, αποθήκευση και διανομή του σ’ ένα νησί, εν προκειμένω στην Σίφνο, και την χρήση του μέσω αγροτικών κτισμάτων, πηγαδιών, στερνών και πηγών, δημοσίων και ιδιωτικών για την κάλυψη αναγκών στο νησί. Τα έργα θα εκτεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαριάνθη Σίμου στον Αρτεμώνα και στο Μουσικό Εργαστήρι Φραγκίσκη Ψαχαροπούλου Καρόρη στο Κάτω Πετάλι από τις 2 έως τις 8 Ιουλίου 2024.