3 κόκκινες γραμμές και 3 προτάσεις από τη Συμπαράταξη Πολιτών για το προσφυγικό

Επίλυση των διαφορών για το προσφυγικό εντός της δεξιάς πολυκατοικίας και αποποίηση ευθυνών από όλους τους υπεύθυνους “βλέπει” η Συμπαράταξη πολιτών στις αλλεπάλληλες συσκέψεις για το προσφυγικό μετά από απραξία μηνών.

Ο κ. Σπιλάνης σε ανοικτή επιστολή του συνδυασμού του ευθεώς κατηγορεί τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, για άσκηση μικροπολιτικής, κινδυνολογία και συνεχείς αναδιπλώσεις στην πολιτική του τόσες όσες και οι κυβερνητικές “προσταγές”.

Η Συμπαράταξη πολιτών στην αναοικτή επιστολή της καταθέτει τρεις κόκκινες γραμμές για τον συνδυασμό, που είναι:

  1. Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας ,χωρίς άλλη κοροϊδία και χρονοτριβή. Ισοκατανομή αναλογικά σε ολόκληρη τη χώρα κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Λειτουργία των ΚΥΤ στα όρια της χωρητικότητας τους
  2. Μέχρι την ολοκλήρωση της αποσυμφόρησης , ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών
  3. Καμία νέα δομή στα νησιά μας.

Παράλληλα ο συνδυασμός του Γιάννη Σπιλάνη προτείνει:

Α) Άμεσα, παραστάσεις εκπροσώπων της Περιφέρειας στο Ελληνικό και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συναντήσεις οργανωμένες και στοιχειοθετημένες:

με τους βουλευτές των νησιών όλων των κομμάτων ώστε να καταθέσουν κοινή επερώτηση στη Βουλή για τις άμεσες ενέργειες που επιβάλλονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού με βάση το ελάχιστο διεκδικητικό πλαίσιο,

με όλα τα κόμματα της Βουλής ώστε να ζητηθεί η σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών Κομμάτων για τη χάραξη ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής άμεσα,

με τους ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων για να θέσουν από κοινού στο ΕΚ τα θέματα τροποποίησης της ευρωπαϊκής πολιτικής πάνω στο θέμα, τόσο σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του προσφυγικού, όσο και στην απάλειψη των αιτίων που το δημιουργούν,

– με τους αρμόδιους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Πρόεδρο της ΕΕ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας με το παραπάνω σκεπτικό.

Β) Εφόσον οι παραπάνω ενέργειες δεν αποδώσουν, την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων που να οδηγούν σε πλήρη νέκρωση της λειτουργίας των νησιών του Β.Αιγαίου, ακόμα και εκείνων που δεν δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες δεδομένου ότι επιβαρύνονται έμμεσα εξαιτίας του κλίματος αδράνειας.

Γ) και εφόσον οι παραπάνω ενέργειες δεν αποδώσουν, να προχωρήσουμε στην υποβολή των παραιτήσεων όλων των αιρετών οργάνων της αυτοδιοίκησης και των φορέων των παραγωγικών και των επαγγελματικών τάξεων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια