330 παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Χίου

Στον αριθμό των 330 παρεμβάσεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Χίου συνοψίζεται και αποτυπώνεται η δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης και αυτό αποτελεί την απάντηση στο ερώτημα τι κάναμε, τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Χίου κ. Μάρκος Σκούφαλος.

Μιλώντας, στην εκδήλωση που οργάνωσε η ΛΑΣ, το βράδυ της Τετάρτης, 23 Ιανουαρίου 2019, εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ο υποψήφιος δήμαρχος ανέλυσε ότι πρόκειται για παρεμβάσεις που αφορούν όλο το φάσμα των λαϊκών προβλημάτων: Από τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, στο νοσοκομείο, την υγεία, τα χωριά, τις κεραίες κινητής, το προσφυγικό, τις ρατσιστικές επιθέσεις κ.λπ. Είμαστε, πρόσθεσε ο κ. Σκούφαλος, μέσα σε όλους τους αγώνες «κι έχουμε καθαρό απεργιακό μητρώο».

Επιτέθηκε στη δημοτική αρχή για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών με το καλημέρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, για την περικοπή της χρηματοδότησης των νομικών προσώπων και των φορέων και την μετακύλιση του κόστους στους δημότες, για τον δραστικό περιορισμό των έργων στα χωριά, για την άρνηση της ελάφρυνσης των δημοτών που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν (άνεργοι, ΑμεΑ κ.λπ), ενώ την κατηγόρησε για πιστή εφαρμογή της κυβερνητικής και μνημονιακής πολιτικής.

Στο στόχαστρο έθεσε ο κ. Σκούφαλος και του άλλους δύο υποψηφίους δημάρχους κ.κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και Κώστα Τριαντάφυλλο, τους οποίους χαρακτήρισε ότι «είναι μία από τα ίδια για να μην πούμε και χειρότερα», τους κατηγόρησε ότι ψήφισαν τα μνημόνια κι αν είναι δυνατόν διερωτήθηκε να περιμένουμε από αυτούς την επιστροφή των πόρων στη αυτοδιοίκηση. Τέλος, κατήγγειλε την στάση τους στο προσφυγικό και τώρα, πρόσθεσε, καραδοκούν για να πάρουν ψήφους από την «παγχιακή επιτροπή του μίσους», την γνωστή επιτροπή των ανωνύμων.

Στην εκδήλωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χίου, στην οποία παραβρέθηκαν τοπικά στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, οπαδοί και φίλοι του κόμματος και της Λαϊκής Συσπείρωσης, μίλησαν ο βουλευτής Λέσβου και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Σταύρος Τάσσος, ο οποίος έκανε και μια γενικότερη επισκόπηση της πολιτικής κατάστασης, καθώς και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κα Αγλαΐα Κυρίτση. Την συμπαράταξή του με την Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ δήλωσε σε σύντομο χαιρετισμό του ο συγγραφέας κ. Γιάννης Μακριδάκης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια