3,6 εκατ. ευρώ για την ηλεκτρονική προβολή των πολιτιστικών πόρων του Βορείου Αιγαίου

Με απόφαση της περιφερειάρχη κας Χριστιάνας Καλογήρου ενεργοποιούνται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δύο προσκλήσεις υποβολής προτάσεων  για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής προβολής των πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι προσκλήσεις αφορούν τους εξής τομείς:

  • «Εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην καταγραφή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς για ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών ηλεκτρονικής προβολής των πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας (ΟΧΕ)», προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, με δικαιούχους το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους δήμους Αγίου Ευστρατίου, Ικαρίας, Λήμνου, Οινουσσών, Φούρνων Κορσεών και Ψαρών και λοιπούς αρμόδιους φορείς
  • «Ενίσχυση των φορέων πολιτισμού της Περιφέρειας, για ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών ηλεκτρονικής προβολής των πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας»,  προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, με δικαιούχους το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους δήμους Λέσβου, Σάμου και Χίου και λοιπούς αρμόδιους φορείς.