4 ηλιακοί φορτιστές στον Δήμο Χίου

Ένα βήμα στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση κάνει ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του ΕΜΠ (ΕΠΙΣΕΥ) και την αντιπροσωπεία της ΕΕ τοποθετώντας σε τέσσερα πολυσύχναστα μέρη ηλιακούς φορτιστές.

Οι πολίτες θα θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές μέσω της ηλιακής ενέργειας, εντελώς δωρεάν, μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ και ξεχωριστό σύστημα φόρτισης με δυο θύρες USB.

Σε πρώτη φάση, όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης 22 Μαρτίου 2023 σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βεργίνας και οι εκπρόσωποι  του ΕΠΙΣΥ και της ΕΕ, Μπάμπης Μανουσιάδης, Γιάννης Καρασειτανίδης και Ναταλία Λουράντου καθώς και ο Ηλίας Βορριάς από τη ΔΙΑΝΟΧ, θα τοποθετηθούν τέσσερα τέτοια πάνελ πιθανά στη Φάρκαινα, σε δυο παραλίες και ενδεχομένως στο Τελωνείο με δυνατότητα επέκτασης του πιλοτικού προγράμματος και τοποθέτησης επιπλέον πάνελ.

Ο στόχος είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και η προσπάθεια χρήσης ανανεώσιμων πηγών, όπως ο ήλιος στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το πρώτο βήμα για να γίνει αυτό είναι είναι ο κόσμος να δει τα πάνελ να μάθει τη χρήση τους και βέβαια να αρχίσει να “φορτίζει” οικολογικά.