43 αθλητές στον διάπλου των Οινουσσών

Πραγματοποιήθηκε και φέτος για 4η συνεχή χρονιά με την ευγενή χορηγία της ΔΙΑΝΟΧ ΑΕ (Εταιρεία Ανακύκλωσης Χίου) και του ΣΦΟ (Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών») ο κολυμβητικός Διάπλους Λιμάνι Οινουσσών – Νήσος Παναγιά.

Μήνυμα της φετινής διοργάνωσης ήταν η συνεπής Ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να διατηρήσουμε και να απολαμβάνουμε όλοι την ομορφιά, που μας περιβάλλει.

43 αθλητές από όλη την Ελλάδα, από Μ. Βρετανία, Αυστραλία κι Ελβετία συμμετείχαν στην κολυμβητική γιορτή, ακριβώς για τη χαρά της συμμετοχής, με κύρια επιδίωξη όλοι να φτάσουν στον σκοπό και να πατήσουν στην Παναγιά.

Άλλοι τόσοι εθελοντές κατέφτασαν επίσης πρωί-πρωί για να λάβουν θέσεις στις βάρκες συνοδείας, και με τα μάτια καρφωμένα στους κολυμβητές φρόντισαν να μην τους λείψει τίποτα στη διάρκεια της επίπονης προσπάθειας.

Εφέτος 7 αθλητές πραγματοποίησαν το σύνολο της διαδρομής των 6,5 σχεδόν χιλιομέτρων:  O Kώστας Ζαφειράκης, κατέπλευσε πρώτος στον μώλο της Παναγιάς και μετά ακολούθησαν, όχι με τη σειρά που έφτασαν, οι Έφη Γιωργαντή, Δημήτρης Κλουμάσης (Διοικητής της Ναυτικής Ακαδημίας Οινουσσών), Παναγιώτης Γιαννακούλιας, Στέφανος Καλαργυρός, Γιάννης Μονιός και Νικόλας Αραμπατζής.