5η πεζοπορική διαδρομή με τον Ε.Ε.Δ.Δ & Τ.Ε.Κ

Tην 5η πεζοπορική εκδήλωση του διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Ε.Ε.Δ.Δ & Τ.Ε.Κ.

Η πορεία θα είναι από Αμάδες μέχρι Φυτά με μία μικρή παράκαμψη μέχρι το ελατοδάσος και πίσω στο μονοπάτι. Aπευθύνεται μόνο σε άτομα που έχουν καλή φυσική κατάσταση και περπατούν με καλό ρυθμό καθώς θα υπάρξει αρχικά ανάβαση από υψόμετρο 350μ στα 850μ και αργότερα θα ανεβούμε λίγο ακόμη μέχρι να προσεγγίσουμε το ελατοδάσος από όπου θα απολαύσουμε πανοραμική θέα προς την δυτική πλευρά της Χίου.

Η συνολική πορεία θα είναι περίπου 12χλμ και η διάρκεια εκτιμάται στις 6-7 ώρες με τις στάσεις. Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας θα διασχίσουμε τα καβουρολάγκαδα με τους εντυπωσιακούς βράχινους σχηματισμούς , θα αντικρύσουμε δάση βελανιδιάς, κέδρων, άγριες ορχιδέες, το ξωκλήσι του Αγίου Γεώργιου Φροισιανού με θέα στο πλάι το Πεληναίο, μικρούς καταρράκτες και στο τέλος θα κατηφορίσουμε το πευκοδάσος με θέα στο πλάι το όρος Έδελο μέχρι να προσεγγίσουμε τον δρόμο και από εκεί να τερματίσουμε στα Φυτά όπου θα μπορέσουμε να φάμε στην τοπική ταβέρνα.

Η ώρα αναχώρησης από την Χίο θα είναι στις 11:30 και επιστροφή στη Χίο μετά τις 21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6945416549 ή μπείτε στην σελίδα του Συλλόγου στο Facebook «Association of Chios family Accommodation» και συμπληρώστε την αίτηση.