600 δολάρια επίδομα σε όσους έχουν Αμερικανική Υπηκοότητα

Δεύτερο οικονομικό βοήθημα (COVID-19 Second Economic Impact Payment), δίνει στους πολίτες η  Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτείων στα πλαίσια της οικονομικής στήριξης των πολίτων της,  λόγω COVID-19.

Δικαιούχοι είναι οι Ομογενείς των Η.Π.Α που έχουν Αμερικανική Υπηκοότητά ή Πράσινη Κάρτα ( Green Card ) ή είναι Συνταξιούχοι Η.Π.Α, όπως και να έχουν SSN Social Security Number.

Όσοι πήραν το πρώτο βοήθημα θα πάρουν και το δεύτερο αυτόματα χωρίς να υποβάλλουν νέα αίτηση. Το δεύτερο βοήθημα 600$ έχει αρχίσει να δίνεται από την 01/01/2021. Όσοι είναι παντρεμένοι και κάνουν IRS δήλωση μαζί, θα πάρουν 1200$ και για κάθε παιδί κάτω των 17 ετών θα πάρουν επιπλέον 600$.

Όλες οι πληροφορίες για το ποιος είναι δικαιούχος και ποιος μπορεί να το πάρει βρίσκονται στην παρακάτω ιστοσελίδα του IRS (Υπουργείο Οικονομικών Αμερικής) :

https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payments

Επίσης υπάρχουν και επιπλέον πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας.

COVID-19 Economic Impact Payments

Όπως και ερωτήσεις για φορολογικά

tax questions for the IRS

Ειδικότερα αν δεν έχετε Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (Social Security Number) μπορείτε να τον αποκτήσετε στην ιστοσελίδα https://www.ssa.gov/ssnumber/.

Στην Αμερικάνικη Πρεσβεία δεν υπάρχει αντιπρόσωπος του IRS. Όποιος έχει ερωτήματα θα πρέπει να απευθυνθεί στο IRS.

Επίσης, να γνωρίζετε ότι κάθε άτομο έχει διαφορετικό τρόπο συμπλήρωσης εγγράφων καθώς ο καθένας έχει διαφορετική δήλωση φορολογίας στο IRS.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια