Αυξάνεται στα 87 ευρώ το κιλό η τιμή της μαστίχας και ενεργοποιούνται οι πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί

Αλλαγές στην τιμολόγηση της μαστίχας, περισσότερα έσοδα για τους παραγωγούς, γρηγορότερη εξόφληση τους και κυρίως αλλαγή εκ βάθρων του τρόπου λειτουργίας των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών με ενεργοποίηση τους συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων και ευθεία συνεννόηση με το ΔΣ και τη Γενική Συνέλευση της ΕΜΧ,  είναι μεταξύ των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018.

Μια νέα δυναμική και εξωστρέφεια σημειώνεται με τη στήριξη και τις πολιτικές επιλογές του διοικητικού συμβουλίου της ΕΜΧ που προσδοκά στα θετικά αποτελέσματα της αμφίδρομης σχέσης μεταξύ της παραγωγικής βάσης (παραγωγών) και της διοίκησης (επιτελικών θέσεων) που χαράσσει πολιτική . Ο πρόεδρος της ΕΜΧ κ. Γιώργος Τούμπος, από τους πρώτους που είχε καταγράψει και παραδεχτεί το έλλειμμα πληροφόρησης που υπήρχε ανάμεσα στα γραφεία και τους παραγωγούς ευελπιστεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση αλλά και αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν εν τη γενέσει τους

Στόχος είναι η ενεργοποίηση και συμμετοχή των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών. Οι πρόεδροι και τα μέλη των συμβουλίων τους θα ενημερώνονται άμεσα για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, στις προθέσεις του οποίου είναι η τοποθέτηση μηχανημάτων στα χωριά που θα διευκολύνουν τους παραγωγούς σε όλα τα στάδια της παραγωγής και γενικότερα η συμμετοχή των πρωτοβάθμιων οργάνων στα της διοίκησης.

Παράλληλα με γνώμονα την επιβράβευση των παραγωγών θα δίνονται επιπλέον τσουβάλια ασπρόχωμα σε εκείνους του παραγωγούς που θα επιλέγουν την ΕΜΧ για να υποβάλουν την δήλωση για την ενιαία ενίσχυση.

Σημαντικότερο όμως όλων ειδικά αυτή την περίοδο κι ύστερα από τις καταστροφές που υπέστησαν στην παραγωγή τους οι μαστιχοπαραγωγοί, είναι η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΕΜΧ με διεύρυνση της κλίμακας και την τιμή της καλύτερης ποιότητας της μαστίχας να αγγίζει τα 87 ευρώ κατά μισό ευρώ αυξημένη σε σχέση με πέρσι για τη μαστίχα της α΄κλίμακας που φέτος θα είναι από 0-200 ενοποιώντας έτσι τις δυο περσινές κλίμακες Α και Α1 σε μία. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που παράδωσε μαστίχα πέρσι στην κατηγορία Α1, που είναι και οι προσσότεροι και πληρώθηκε με 81,50 ευρώ, φέτος θα πληρωθεί για την ίδια ποιότητα με 87 ευρώ

Τέλος και η αποπληρωμή των παραγωγών θα γίνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα με το 70% να πληρώνεται ένα μήνα μετά την παράδοση του μαστιχιού και το υπόλοιπο σε 7 μήνες.

Αναλυτικά

yn;

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια