Ανδρέας Μιχαηλίδης: Ανακούφιση για μισθωτούς και συνταξιούχους οι 120 δόσεις

Κορυφαίας σημασίας και εμβληματική χαρακτήρισε κατά την τοποθέτηση τουστην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Ανδρέας Μιχαηλίδης, τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το μέτρο θα ευνοήσει ιδιαίτερα ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, καθώς για πρώτη φορά θα γίνει κούρεμα, και μάλιστα γενναίο, της ίδιας της βασικής οφειλής. Μαζί με το κούρεμα των προσαυξήσεων η ελάφρυνση θα ξεπερνάει σαφώς το 50% της συνολικής οφειλής.

Ανακουφίζονται, επίσης, σημαντικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν μπορούσαν ως σήμερα να βγουν στη σύνταξη λόγω συσσωρευμένων οφειλώνπου αδυνατούσαν να αποπληρώσουν. 

Ο Α. Μιχαηλίδης σημείωσε πως το νομοσχέδιο δεν προσφέρει μόνο σημαντική ελάφρυνση σε ευρύτατα κοινωνικά στρώματα, αλλά επιτρέπει και την αύξηση των εσόδων του δημόσιου τομέα και ιδίως του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος

Καταλήγοντας, τόνισε πως το νομοσχέδιο και τα μέτρα ελάφρυνσης έχουν ένα σαφές προοδευτικό αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα, αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα της κοινωνικής πλειοψηφίας και θωρακίζουν θεσμικά τον κόσμο της εργασίας.

Δείτε το βίντεο:

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια