800.000 ευρώ για τέσσερις αγροτικούς δρόμους και οι άλλοι… στην τύχη τους

Το ποσό των περίπου 800.000 ευρώ εγκρίθηκε για βελτιώσεις σε τέσσερις αγροτικούς δρόμους της Χίου, έργο το οποίο με απόφαση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου εντάσσεται στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο τσιμεντόστρωσης – σήμανσης και ασφάλισης στους αγροτικούς δρόμους Χωρίδια Καρυών, Λιβάδα Κλειδούς, Ξερόκαμπος Αυγωνύμων και Κριθάρες Σιδηρούντας Χίου, προϋπολογισμού 795.000 ευρώ.

Η μελέτη για τους συγκεκριμένους δρόμους υπήρχε από την εποχή του δήμου Ομηρούπολης, επικαιροποιήθηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι την ίδια ακριβώς στιγμή δεκάδες ή και εκατοντάδες αγροτικοί δρόμοι σε όλη τη Χίο είναι σε άθλια κατάσταση και δεν εγκρίνεται ούτε ένα ελάχιστο ποσό για σημειακές παρεμβάσεις και αναμένεται η «λύση» από τους πενιχρούς πόρους του δήμου Χίου μέσω της ΣΑΤΑ ή από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος».

Με την ίδια απόφαση της κας Καλογήρου εντάσσονται στο πρόγραμμα αντίστοιχα έργα στην Υδρούσσα Σάμου, προϋπολογισμού 129.748 ευρώ και στα Κονταίικα Σάμου, προϋπολογισμού 163.224 ευρώ.

«Με αυτές τις αποφάσεις ένταξης χρηματοδοτούνται όλες οι προτάσεις που είναι επιλέξιμες και σύμφωνες με τα κριτήρια ένταξης, καθόσον το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποδέχθηκε το αίτημα της περιφερειάρχη για επιπλέον χρηματοδότηση», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η κα Καλογήρου δήλωσε σχετικά:

«Αξιοποιούμε κάθε πρόσθετη χρηματοδοτική ευκαιρία ώστε με υπερδέσμευση πόρων να γίνουν 3 σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας στη Χίο και στη Σάμο. Με τα έργα αυτά διευκολύνουμε την προσβασιμότητα σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές και βελτιώνουμε έτσι την καθημερινότητα των αγροτών».