8ο Φεστιβάλ ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, «Δημιουργία – Εκπαίδευση – Έρευνα – Ψυχαγωγία»

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 8ου Φεστιβάλ Μούσα Ελληνική έχει ξεκινήσει και όλοι αναμένουν για μια ακόμη χρονιά τη διοργάνωση πιυ θα συνδυάσει και φέτος τη «Δημιουργία – Εκπαίδευση – Έρευνα – Ψυχαγωγία», προάγοντας τον πολιτισμός στηριζόμενη σε όλες τις τέχνες.

Η Ακαδημία ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ διοργανώνει πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που αφορούν τη Μουσική, τα Εικαστικά και το Θέατρο. Προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ηλικία δίνουν τη δυνατότητα σε όλους όχι μόνο να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Παράλληλα, προγράμματα της Εθελοντικής Ομάδας ΘΑΛίΑ εντάσσονται στο Φεστιβάλ και προσφέρουν σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας εξαιρετικές ευκαιρίες δημιουργικής δραστηριότητας, ατομικής έκφρασης και ψυχαγωγίας.

Με κεκδηλώσεις που θα γίνουν στην πόλη αλλά και στην περιφέρεια, με κυριάρχουν προορισμούς το Πιτυός και την Καλλιμασιά, η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ μας δίνει την ευκαιρία να μην είμαστε απλώς θεατές, αλλά συν-δημιουργοί. Το 8ο Φεστιβάλ και η παράλληλη Ακαδημία σχεδιάζονται για το κοινό της Χίου.

Εξέχοντες προσκεκλημένοι, ντόπιοι καλλιτέχνες, κοινό, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Ωδείων, φοιτητές, άτομα Τρίτης Ηλικίας, ακόμα και φιλοξενούμενοι του Ψυχιατρικού Ξενώνα Χίου «Οίκος Αγάπης» και μέλη του ΚΑΠΗ Χίου εργάζονται μαζί επί μήνες κατά τη διάρκεια της χρονιάς και εντατικά τις πρώτες 10 μέρες του Ιουλίου, ώστε να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα το οποίο ανήκει σε όλους.

Φέτος στο Φεστιβάλ θα συνδυαστεί η παράδοση, με βόλτες στο Καλλιτεχνικό πάρκο στην Καλλιμασιά την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, όπου θα αναβιώσουν στους δρόμους του χωριού παλιά επαγγέλματα με τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου Καλλιμασιάς, με το σύγχρονο, τη τζαζ και την Αμερικάνικη Μουσική.

Για το Φεστιβάλ μίλησε η έχουσα την Καλλιτεχνική διεύθυνση, Ελευθερία Λυκοπάντη και ο Πρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, Αλέξανδρος Καλογεράς.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

me_8mef_programma