
9,5 εκατ. ευρώ σε 63 νέες επιχειρήσεις του τουρισμού
Εξήντα τρεις νέες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα επιχορηγούνται με το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με απόφαση της περιφερειάρχη κας Χριστιάνας Καλογήρου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδύσεων των 63 αυτών επιχειρήσεων ανέρχεται στο ποσό των 19 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων επιχορηγούνται (επιλέξιμη δημόσια δαπάνη) 9,5 εκατ. ευρώ.
Η χρηματοδότηση γίνεται με πόρους του επιχειρησιακού προγράμματος της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τους οποίους αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος του ΕΠΑΝΕΚ και έτσι κατέστη δυνατό να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να ενισχυθούν οι 63 αυτές νέες επενδύσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας.
Η κα Καλογήρου δήλωσε σχετικά:
«Στην προκήρυξη αυτή αξιολογήθηκαν θετικά αρκετές προτάσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και δεδομένου ότι δεν έφθανε ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του ΕΠΑΝΕΚ, αποφασίσαμε την ενίσχυσή του με πόρους του Ε.Π. της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Αρχικά εκχωρήθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ και ακολούθως επιπλέον 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν 63 νέες επιχειρήσεις του τομέα του τουρισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν νέες αιτήσεις και να γίνει νέα αξιολόγηση με τη συνεπακόλουθη επιβάρυνση σε χρήμα και χρόνο, τόσο για τους επενδυτές, όσο και για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Σταθερά προσηλωμένοι στην καλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων, επιδιώκουμε πάντα το βέλτιστο αποτέλεσμα υποστηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τις συνέργειες μεταξύ των τομεακών και του περιφερειακού μας προγράμματος».
Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας των εγκεκριμένων προτάσεων
ependiseis_01-converted