900 δρομείς από 18 χώρες στον 11ο ημιμαραθώνιο της Χίου

Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στον 11ο ημιμαραθώνιο της Χίου, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού στη μυροβόλο Χίο.
900 αθλητές-τριες από 18 χώρες έτρεξαν τη μαγευτική διαδρομή του Κάμπου της Χίου, μέσα στα στενά γραφικά δρομάκια, πέρασαν έξω από τα διάσημα αρχοντικά, έτρεξαν μέσα στα περιβόλια εσπεριδοειδών και τερμάτισαν στο χωριό των Θυμιανών. 
Φέτος παράλληλα με τις διαδρομές των 5χλμ, 10,5 χλμ και 21,1 χλμ προστέθηκε η διαδρομή των 1,5 χλμ για ΑΜΕΑ στην οποία πήρε μέρος η Χιώτισσα πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο Κέλλυ Λουφάκη. Πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Πανελληνιονίκης Μαραθωνίου και πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου – chiosrunning Χριστόφορος Μερούσης έτρεξε μαζί με τα δεκάδες παιδιά που πήραν μέρος στον παιδικό αγώνα των 1,5 χλμ.  
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν διακεκριμένοι αθλητές όπως οι πρωταθλητές ημιμαραθωνίου δρόμου Παναγιώτης Καραΐσκος,  Κατερίνα Ασημακοπούλου και Μοσχούλα Μανούσου καθώς και η πρωταθλήτρια μαραθωνίου δρόμου Ράνια Ρεμπούλη η οποία είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο μαζί με τον Χριστόφορο Μερούση και άλλους αθλητές. 
Τέλος ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον Χρήστο Κορομηλά, τον Έλληνα πρωταθλητή κολύμβησης ΑμΕΑ ο οποίος τερμάτισε την διαδρομή των 21,1 χλμ μαζί με τη σύζυγο και συνοδό του.