ΑΔΕΔΥ κατά επιτροπής των ανωνύμων: Σπέρνετε το μίσος στα σχολεία (έγγραφο)

Το μίσος κατά των προσφυγόπουλων σπέρνει η επιτροπή των ανωνύμων, η αυτοαποκαλούμενη και «παγχιακή επιτροπή αγώνα», στελέχη της οποίας περιδιαβαίνουν από συνέλευση σε συνέλευση των σχολείων και καταφέρονται κατά της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η εκτελεστική γραμματεία του νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Με αφορμή την ίδρυση των ΔΥΕΠ (δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων) στα σχολεία του νησιού, η ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι στηρίζει αυτή την διαδικασία, τασσόμενη «απέναντι στις ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές».

Στην ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ – αφού αναφέρεται στην διαρκή επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και τις ευθύνες της κυβέρνησης και της Ε.Ε. – εκφράζει την αλληλεγγύη και την ουσιαστική στήριξη στους πρόσφυγες, διεκδικεί να μεταφερθούν από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, να κλείσει η ΒΙΑΛ και επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Ωστόσο, στο διάστημα που παραμένουν εδώ οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους, διεκδικούμε αταλάντευτα το δικαίωμα στην εκπαίδευσή τους σε αποκλειστικά δημόσιες δομές, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες εκπαιδευτικών και γονιών να σταθούν όρθιοι και συνεπείς στα ανθρωπιστικά τους καθήκοντα και στην προσφορά απέναντι σε αυτά τα παιδιά, να αντιμετωπίσουν το ρατσιστικό δηλητήριο που έντεχνα κάποιοι καλλιεργούν.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η αποκαλούμενη “παγχιακή επιτροπή αγώνα”, προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στο νησί , μέσω των στελεχών της στα σχολεία, είτε είναι γονείς σε εκπαιδευτήρια, που θα φιλοξενήσουν ΔΥΕΠ, είτε όχι, τα οποία περιοδεύουν από συνέλευση γονέων σε συνέλευση, σπέρνοντας επί της ουσίας το μίσος απέναντι στα προσφυγόπουλα, προωθώντας καρμπόν ερωτήματα για τους συλλόγους γονέων, του τύπου “συμφωνείτε ή όχι με την εκπαίδευση προσφύγων στο σχολείο μας”, βάζοντας στον προκρούστη της δημοκρατικοφάνειας και της κοσμοπολίτικης υποκρισίας, το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, αυτό της εκπαίδευσης των παιδιών.

Καταγγέλλουμε αυτή την επικίνδυνη ρατσιστική τακτική, που χρησιμοποιεί αθώα παιδιά ενός κατώτερου θεού, για να πετύχει τα πολιτικά οφέλη που επιδιώκει.

Καλούμε τους γονείς και εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις τακτικές, να τις απομονώσουν, διεκδικώντας μαζί μας:

  • Να απεγκλωβιστούν τώρα όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες – τα θύματα των πολέμων – από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου εκεί να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.
  • Να ανατραπούν οι αποφάσεις Ε.Ε. και κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα.
  • Ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, ιατρικής περίθαλψης.
  • Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών αποκλειστικά με κρατική ευθύνη. 
  • Έξω οι ΜΚΟ από τις δομές.
  • Να διασφαλισθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό, επιστημονικό  και βοηθητικό προσωπικό και να καλυφθούν όλες οι υλικές και λοιπές προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στα σχολεία (ΖΕΠ -ΔΥΕΠ), όσο και στους χώρους φιλοξενίας .
  • Εμβολιασμοί και ιατρικές βεβαιώσεις (ΑΔΥΜ) με ευθύνη των δημόσιων δομών υγείας.
  • Να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των παιδιών στα σχολεία, με συνοδούς.
  • Να χρηματοδοτηθούν επιπλέον τα σχολεία που φιλοξενούν προσφυγικές δομές.
  • Οι αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προστασία αυτών των παιδιών.

Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Απομονώνουμε τους εγκληματίες, δολοφόνους, ναζιστές της Χρυσής Αυγής και αυτούς τους προοδευτικούς κοσμοπολίτες, που δεν είναι ρατσιστές, απλά δε θέλουν να βλέπουν… τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, απαιτώντας “καθαρά” σχολεία!».

Δημοσιεύουμε κατωτέρω ένα από τα κείμενα που φέρεται να κυκλοφορεί στα σχολεία, ζητώντας από τους γονείς να το υπογράψουν

 

 

Σχόλια