ΑΔΕΔΥ κατά Μουτζούρη για την αποψίλωση του τμήματος τουρισμού της Π.Ε. Χίου

Καταδικάζει τις   πρακτικές του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, που αποψιλώνει το τμήμα τουρισμού στη Χίο, σε   μια περίοδο που υποτίθεται Περιφέρεια και Δήμοι, προσπαθούν να τονώσουν το τουριστικό απόθεμα του νησιού, η εκτελεστική γραμματεία του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Με ανακοίνωσή της την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, καταδικάζει, επίσης, προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπο της προέδρου του σωματείου των υπαλλήλων της Π.Ε. Χίου, «από όσους αδυνατούν να κατανοήσουν ότι δεν εκφράζει τον εαυτό της, αλλά το σωματείο της και τα συμφέροντα των εργαζομένων». Και προσθέτει:

«Την ίδια στιγμή που στερεί τις δυνατότητες της περιφέρειας σε μια σχετική αυτάρκεια προγραμματισμού της τουριστικής πολιτικής, προανήγγειλε την παράδοσή της σε ιδιώτες μάνατζερ, αποδεικνύοντας το πόσο σέβεται και το δημόσιο χρήμα και τις υπηρεσίες που προΐσταται, αλλά και μετατρέποντας την περιφέρεια σε «ντίλερ» ιδιωτικών συμφερόντων.

Συνεχίζεται έτσι το έργο των προηγούμενων στην απαξίωση και στην υποβάθμιση των υπηρεσιών σε βάρος των πολιτών και στρώνει το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις και στους εργολάβους υπηρεσιών.

Υπονομεύεται η δυνατότητα διαχείρισης και ελέγχου της υπηρεσίας προκειμένου να υλοποιήσει προγράμματα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τον κ. Μουτζούρη να ανακαλέσει τις σχετις αποφάσεις για την αποψίλωση του τμήματος τουρισμού, να ενισχύσει με προσωπικό τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και «να επικεντρωθεί στο τεράστιο έργο που έχει μπροστά του που αφορά τους κατοίκους της Χίου και του Β. Αιγαίου, αντί να περιδιαβαίνει στα σεμινάρια μίσους των ρεπουμπλικάνων στην Ελλάδα και να κινδυνολογεί ασύστολα και ανιστόρητα».  

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια