Αδειάζει τον Κάρμαντζη κι ο Πεντάκης, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου

Μεγάλες φουρτούνες προμηνύονται στον δήμο Χίου μετά το άδειασμα του δημάρχου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη από τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του δήμου κ. Παναγιώτη Πεντάκη, ο οποίος βάζει στην θέση τους όσα για τον ίδιο επικαλείται και για τις υπηρεσιακές μετακινήσεις έχει πραγματοποιήσει ο δήμαρχος.

Τον κ. Πεντάκη επικαλέσθηκε και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για την «ενοικίαση» προσωπικού ο δήμαρχος, αναφερόμενος στο αίτημά του για στελέχωση του δήμου με μόνιμο, όμως, προσωπικό.

Για την κατανομή, λοιπόν, του προσωπικού, τις μετακινήσεις, τις ελλείψεις κ.λπ. ο κ. Πεντάκης στην ανακοίνωσή του, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Επειδή τώρα τελευταία με θυμήθηκε ο κ. δήμαρχος και αναφέρεται συχνά στο πρόσωπό μου δημόσια, αναγκάζομαι να καταθέσω και εγώ τις απόψεις μου για να αποκατασταθεί η πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι ουδέποτε μου έχει ζητηθεί πρόταση για κατανομή του προσωπικού σε υπηρεσίες (άνθρωποι είμαστε, μπορεί να μου έχει διαφύγει κάτι, ας μου στείλει ξανά το αίτημα αυτό αν υπάρχει).

Αντίθετα, κατ΄ επανάληψη έχω στείλει στον κ. γενικό γραμματέα την πρόταση να βρεθούμε όλοι όσοι πρέπει να έχουν άποψη (οι θεσμικοί παράγοντες εννοώ) και να αποφασίσουμε μια κατανομή, η οποία θα αντιμετωπίζει – κατά το δυνατόν – τις ελλείψεις όλων των οργανικών μονάδων του δήμου και όχι ξεχωριστά και αποσπασματικά κάθε μια από αυτές, ανάλογα με το ποια πρόσωπα υπηρετούν σε αυτήν αλλά και χρησιμοποιώντας όλο το διαθέσιμο προσωπικό, χωρίς εξαιρέσεις και ειδικές μεταχειρίσεις.

Άλλωστε, εγώ την τελευταία διετία έχω συναντηθεί 3 φορές όλες κι όλες με τον κ. δήμαρχο, με παρουσία και πολλών άλλων, για θέματα αποκλειστικά προϋπολογισμού.

Και το ερώτημα είναι αφού δεν έχουμε ερωτηθεί όλοι εμείς (γενικός διευθυντής, διευθυντές, Σύλλογος κ.λπ.) ποιοι τον συμβούλεψαν για να γίνουν οι δεκάδες μετακινήσεις που έχουν συντελεσθεί όλο αυτό το διάστημα, πολλές εκ των οποίων ανακαλούνταν ή τροποποιούνταν σε λίγες ημέρες;

Κλείνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι βεβαίως και ο δήμαρχος έχει το δικαίωμα να κατανέμει το προσωπικό όπως νομίζει, αρκεί να αναλαμβάνει και τις ευθύνες για όποια προβλήματα δημιουργηθούν από αυτές τις επιλογές».                 

Σχόλια