Αδειάζουν τον Μηταράκη για τα κλειστά κέντρα

Πάλι με τον εαυτό του φαίνεται να συμφώνησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, εμφανίζοντας – στις δηλώσεις του μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – ότι επήλθε συμφωνία με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους για την δημιουργία των κλειστών κέντρων στα νησιά του Αιγαίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης  Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, σε επικοινωνία του με τον astraparis.gr τονίζει ότι ο ίδιος αφενός εμμένει στην θέση του κατά των κλειστών δομών, όπως – άλλωστε – αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου – και αφετέρου αμφισβητεί ευθέως όσα δήλωσε ο κ. Μηταράκης, χρησιμοποιώντας πληθυντικό και λέγοντας συμφωνήσαμε. Το θέμα ακροθιγώς εθίγη, προσθέτει και μεταφέροντας τις ανάλογες διαβεβαιώσεις των λοιπών συμμετασχόντων στην σύσκεψη τονίζει ότι ουδεμία τέτοια συμφωνία υπήρξε.

Πάντως, ο αποκλεισμός αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ δε τούτων και του αντιπεριφερειάρχη Χίου από την σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Πέμπτης, 23 Ιανουαρίου 2020 για το προσφυγικό, έχει επιφέρει μια γκρίνια που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε κλυδωνισμούς την περιφερειακή αρχή του κ. Κώστα Μουτζούρη.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη Χίο, η οποία και διαφοροποιήθηκε στην διοργάνωση της συγκέντρωσης με τον καθορισμό ομιλητών και από τους μαζικούς φορείς του νομού Χίου, το πρόβλημα αποκτά νέα διάσταση με τις σημερινές δηλώσεις του αποκλεισθέντος από την σύσκεψη στο Μαξίμου κ. Μπουγδάνου.

Μιλώντας στον astraparis.gr εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό από την σύσκεψη, διερωτάται γιατί μετέβησαν τόσοι άνθρωποι στην Αθήνα και ποιά η σκοπιμότητα να αποκλειστούν από την σύσκεψη, ενώ τόνισε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα

Χαρακτήρισε ως θετικό μέτρο την αναμενόμενη κατάθεση τροπολογίας για τον έλεγχο των μη κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά εντελώς αόριστα τα περί βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στα ΚΥΤ, καθώς και την ενίσχυση των δομών υγείας των νησιών.

Δεν υπάρχει συναίνεση λέει κι ο Μουτζούρης

Μετά την σύσκεψη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να αποκαταστήσει την σχέση εμπιστοσύνης με τους νησιώτες. Μας ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα υπάρξει εξαγγελία και υλοποίηση μέτρων αποσυμφόρησης και μείωσης των ροών.

Καταγράψαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την τροπολογία που θα καταθέσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες για τον έλεγχο των ΜΚΟ, κάτι που οι νησιώτες το απαιτούν.

Περιμένουμε άμεσα τις επόμενες ημέρες να διαπιστώσουμε ότι θα υπάρξουν απτά παραδείγματα υλοποίησης των εξαγγελθέντων μέτρων και σύμφωνα με τις εξελίξεις θα αντιδράσουμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην Αθήνα.

Ακόμα δεν υπάρχει καμία συναίνεση από πλευρά τοπικής αυτοδιοίκησης σε κανένα σχέδιο. Τονίζω πως εμμένουμε στις θέσεις μας και στο ψήφισμα το οποίο καταθέσαμε».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια