Άδειο πουκάμισο χωρίς εκπαιδευτικούς η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων

Ούτε στο ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των σχολικών μονάδων της Χίου σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, μετά την χθεσινή πρώτη φάση προσλήψεων, που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση καθηγητών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει:

Στην Α΄ Χίου τα κενά, που καταγράφηκαν από το ΠΥΣΔΕ, ανήλθαν σε 37 πλήρους και 2 μειωμένου ωραρίου. Δηλώθηκαν τα 34 πλήρους ωραρίου (τα 3 δεν πρόλαβαν να δηλωθούν στην 1η φάση) και τα 2 μειωμένου. Με την χθεσινή υπουργική απόφαση καλύφθηκαν μόνο τα 12 κενά πλήρους ωραρίου. Το ποσοστό κάλυψης δεν αγγίζει το 35%. Ενδεικτικά, για τα 6 κενά φιλολόγων προσλήφθηκαν 3 αναπληρωτές και για τα 5 κενά βιολόγων 2 αναπληρωτές.

Στην Β΄ Χίου (Οινούσσες & Ψαρά) τα κενά, που καταγράφηκαν από το ΠΥΣΔΕ, ανήλθαν σε 23 πλήρους ωραρίου. Με την χθεσινή απόφαση καλύφθηκαν μόνο τα 8. Επίσης το ποσοστό κάλυψης προσεγγίζει το 35%.

Στην ειδική αγωγή, ξεκινάει η σχολική χρονιά με πρόσληψη 18 αναπληρωτών, την στιγμή που οι λελογισμένες ανάγκες σε ΣΜΕΑΕ και ΤΕ ανέρχονται σε 26 κενά.

Καταλήγοντας την ανακοίνωσή της τονίζει ότι «κάποιοι πανηγυρίζουν, μοιράζοντας καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, την έγκριση ως ολιγομελών τμημάτων ομάδων προσανατολισμού των 15, 17 ή 20 μαθητών, αποσιωπώντας το επίδικο “χωρίς εκπαιδευτικούς είναι άδειο πουκάμισο η έγκριση οποιουδήποτε τμήματος”» και δηλώνει ότι «εμείς δε θα μείνουμε απαθείς σε αυτές τις πολιτικές, που μόνο σκοπό έχουν τη συρρίκνωση και την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Γι’ αυτό κι εμείς θα αγωνιστούμε για τη «λειτουργία» όλων των τμημάτων».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια