Αεροδρόμιο σε τεχνητό νησί, εγκαινιάστηκε στην Τουρκία

36

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέντ Νταβούτογλου, το νέο πλωτό αεροδρόμιο της χώρας Όρντου-Γκιρέσουν (Ordu-Giresun), που αποτελεί το πρώτο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο με εγκαταστάσεις επάνω σε τεχνητό νησί.

Ο αριθμός των τουριστών και επενδυτών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας αναμένεται να αυξηθεί ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του αεροδρομίου.

«Συγχαρητήρια Ορντού και Κερασούντα. Συγχαρητήρια Μαύρη Θάλασσα», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινιάζοντας το νέο αεροδρόμιο στον Πόντο. «Κατά την πρώτη θητεία μου ως πρωθυπουργός, ανοίξαμε τα αεροδρόμια της Σινώπης, της Κασταμονής και της Σαμσούντας. Με χαρά εγκαινιάζουμε τώρα το αεροδρόμιο Κοτυώρων-Κερασούντας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Το αεροδρόμιο υποδέχθηκε την ημέρα των εγκαινίων την πρώτη του πτήση από αεροσκάφος της Turkish Airlines που είχε αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και μετέφερε 136 επιβάτες.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται ανοικτά των ακτών της Μαύρης Θάλασσας και η κατασκευή του κόστισε 360 εκατ. τουρκικές λίρες ή 132,6 εκατ. δολάρια.

Περί τους 35 εκατ. τόνους πέτρας χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευασθεί η επιφάνειά του. Ο αεροδιάδρομος είναι μήκους 3.000 μέτρων και έχει πλάτος 45 μέτρα.

Παρότι μέχρι στιγμής εξυπηρετεί πτήσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, το αεροδρόμιο σκοπεύει να διευρύνει τους προορισμούς σε 42. Υπολογίζεται ότι θα υποδέχεται 3.000.000 επιβάτες τον χρόνο.

ΠΗΓΗ: www.tornosnews.gr

Σχόλια