Αφήνουν χωρίς γιατρό τους κατοίκους της Αμανής

Διαλύεται πλήρως η ιατρική περίθαλψη των κατοίκων της Αμανής, μετά την απόφαση μετάθεσης του μοναδικού γενικού γιατρού από το ήδη αποψιλωμένο πολυδύναμο ιατρείο Βολισσού, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.

Ο συγκεκριμένος γιατρός μετατίθεται στο τριθέσιο ιατρείο Καρδαμύλων, όπου ήδη υπηρετούν δύο γιατροί, αναφέρει ο Σύλλογος.

«Η μετάθεση αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η αντικατάστασή του γενικού  ιατρού στη Βολισσό, παρά τις συνεχείς προσπάθειες, για καλύτερη υγειονομική θωράκιση της περιοχής, του Συλλόγου μας και κυρίως των κατοίκων της Αμανής», τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.

Καταγγέλλει δε ότι «η ανωτέρω ενέργεια έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στην περιοχή, παρόλο που στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές».

Καυτηριάζει, τέλος, την 2η ΔΥΠΕ, η οποία «συνεχίζει τις άστοχες ενέργειες στα υγειονομικά ζητήματα στη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσες, χωρίς να έχει την σωστή ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν».