Αφωνία Γκάγκα – Ροϊλού για καθαριότητα, εξώδικα, διώξεις στο νοσοκομείο (βίντεο)

Λέγανε για τον προηγούμενο υπουργό Υγείας ότι έκανε τουρισμό, αλλά μην νομίζετε ότι και που έφυγε άλλαξαν τα πράγματα. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα που βρίσκεται στη Χίο, από το νοσοκομείο σήμερα Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021, το μόνο που μας είπε είναι ότι ξέρει το νοσοκομείο, επισκέπτεται συχνά τη Χίο και την αγαπά.

Κατά τα λοιπά, τα μείζονα και επείγοντα της δημόσιας υγείας, των εργαζομένων και άλλα ακανθώδη, άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε, ακούσαμε στις δηλώσεις της, ενώ και οι εκπρόσωποι του ΣΕΣΝΟΧ, με τους οποίους συναντήθηκε νωρίτερα, καλά λόγια άκουσαν, καλά τα πήγαν με την πανδημία, αλλά δεσμεύσεις για βελτίωση των πραγμάτων, προσλήψεις κ.λπ. ουδέν.

Η κα Γκάγκα, μετά από μια γενικόλογη και αόριστη δήλωσή της, αρνήθηκε να απαντήσει σε επί της ουσίας ερωτήσεις του astraparis.gr, που αφορούν:

Την παραχώρηση της καθαριότητας του νοσοκομείου Χίου σε ιδιώτη. Ο παριστάμενος διοικητής της 2ης υγειονομικής περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστος Ροϊλός, κάτι πήγε να πει για επιλογή της συμφερότερης για το Δημόσιο λύσης (μεταξύ ιδιώτη και συμβάσεων ορισμένου χρόνου), αλλά όταν του ετέθη το ζήτημα ότι η οικονομοτεχνική μελέτη που το νοσοκομείο Χίου έχει εκπονήσει από τον Μάιο (και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση και δεύτερης), δείχνει ότι ο ιδιώτης είναι ακριβότερος αντέτεινε ότι δεν υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη! Αδιάβαστος, άραγε; Ή, όπερ και το πιθανότερο, δεν συμφέρει η απάντηση;

Την ανάσυρση από το μακρινό 2011 του θέματος των τότε κρίσεων για θέσεις προϊσταμένων και τομεαρχών, όπου ο κ. Ροϊλός είπε ότι δεν έχει δώσει εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αυτής που διενήργησε αυτοπροσώπως η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη. Η οποία, μάλιστα, επικαλέσθηκε προς τούτο εντολή της 2ης ΔΥΠΕ, αυτήν που ο κ. Ροϊλός αρνήθηκε ότι έδωσε! Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, απλά ζήτησε να ελεγχθεί μια καταγγελία περί πλαστών πιστοποιητικών που φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν στις κρίσεις του 2011. Συμπλήρωσε δε ότι ακόμα δεν έχει λάβει το αποτέλεσμα της έρευνας που ζήτησε.

Την βιομηχανία εξωδίκων και τις δικαστικές διώξεις κατά του astraparis.gr. Η κα Γκάγκα μας παρέπεμψε στην κα Κανταράκη για τα τοπικού ενδιαφέροντος θέματα, αλλά στην επισήμανσή μας ότι η διοικήτρια αντί απαντήσεων μας έχει ταράξει στα εξώδικα και σε αγωγές και μηνύσεις, η αναπληρώτρια υπουργός δεν βρήκε κάτι να απαντήσει. Όπως, επίσης, δεν απήντησε στις ερωτήσεις μας αν είναι πολιτική γραμμή του υπουργείου η δικαστική επίθεση κατά του Τύπου και των δημοσιογράφων, για την κριτική που ασκούν στις πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης του νοσοκομείου Χίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο με τις δηλώσεις και τις μη απαντήσεις Γκάγκα – Ροϊλού και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα