Αγέρας τα φυσάει… σκουπίδια από τους κάδους τρύπωσαν στο οικόπεδο του ιδιώτη

«Απορρίμματα που είχαν παρασυρθεί από τους παρακείμενους κάδους» περισυνέλλεξε το συνεργείο του δήμου Χίου από τον ιδιωτικό χώρο που η παράταξη «Χίος Μπροστά» είχε καταγγείλει ως εξυπηρέτηση ιδιώτη, ρωτώντας αν έχει καταλογισθεί η σχετική δαπάνη στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου.

Την εξήγηση αυτή δίνει με ανακοίνωσή του, σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Πάνος Αναγνώστου, κατηγορώντας την παράταξη ότι έχει πανικοβληθεί «μπροστά στην πανθομολογούμενη διαπίστωση για την άριστη εικόνα που παρουσιάζουν από πλευράς καθαριότητας η πόλη της Χίου και οι  οικισμοί του δήμου μας».

Βέβαια, από μια απλή παρατήρηση των φωτογραφιών προκύπτει ότι έγιναν χορτοκοπές στο οικόπεδο εξ ου και ο εργαζόμενος φέρει την εξάρτυση του χορτοκοπτικού μηχανήματος, ενώ μια τουλάχιστον μεγάλη σακούλα απορριμμάτων που φαίνεται δεν μπορεί να γέμισε από ιπτάμενα σκουπίδια των κάδων (δηλαδή χαρτιά και πλαστικά, άλλωστε φαίνεται ότι περιέχει και κομμένα χορτα), δεδομένου ότι το οικόπεδο είναι περιφραγμένο με συρματόπλεγμα.

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Αναγνώστου

Στην αρχαία ρήση «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», παραπέμπει ευθέως η ανακοίνωση του Συνδυασμού «Χίος Μπροστά» και σαφέστατα υποδηλώνει τον πανικό του επικεφαλής κ. Καραβασίλη μπροστά στην πανθομολογούμενη διαπίστωση για την άριστη εικόνα που παρουσιάζουν από πλευράς καθαριότητας η πόλη της Χίου και οι  οικισμοί του δήμου μας, σε μία περίοδο που το νησί μας έχει κατακλυσθεί από χιλιάδες επισκέπτες και η υπηρεσία μας καθημερινά  εισπράττει τα εύσημα και τις ευχαριστίες όλων εκείνων που βλέπουν το δάσος και όχι το δέντρο όπως κ. Καραβασίλης.

Θα περιμέναμε, μάλιστα, η όποια κριτική από την πλευρά του κ. Καραβασίλη να αφορά τυχόν παραλείψεις της υπηρεσίας και όχι για τον συγκεκριμένο λόγο, όπου εργαζόμενος θεωρώντας αυτονόητη υποχρέωση, όπως άλλωστε έχουμε πράξει κατ’ επανάληψη σε διάφορες συνοικίες ,περισυνέλλεξε από ιδιωτικό χώρο απορρίμματα που είχαν παρασυρθεί από τους παρακείμενους κάδους.

Εάν το πρόβλημα του κ. Καραβασίλη είναι η καθαρή πόλη και ο ζήλος που επιδεικνύουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οι υπάλληλοι της καθαριότητας, ε ναι τότε να το δεχτούμε και να το θέσουμε στη διάθεση των πολιτών να το κρίνουν.