Αγγελικούσης και Λεμός σηκώνουν ελληνική σημαία σε δύο δεξαμενόπλοια

Η ελληνική σημαία, θα υψωθεί σε τρία πλοία του εμπορικού ναυτικού και συγκεκριμένα σε δύο δεξαμενόπλοια και σε ένα φορτηγό, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τα πλοία:

– Το δεξαμενόπλοιο «ARCTURUS VOYAGER», που θα νηολογηθεί με το όνομα «MARAN ARCTURUS», το οποίο ανήκει στην εταιρεία “ AQUARIUM SHIPHOLDING INC” και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τη “MARAN TANKERS MANAGEMENT INC”, συμφερόντων του ομίλου Αγγελικούση και η οποία καλύπτει ελληνικά συμφέροντα σε ποσοστό περισσότερο από το μισό του κεφαλαίου της.

– Δεξαμενόπλοιο που ναυπηγείται στην Ιαπωνία και πρόκειται να νηολογηθεί με το όνομα “PATRIOTIC”. To πλοίο θα ανήκει στην εταιρεία “ADMIRAL MARINE CO.S.A”που εδρεύει στον Παναμά και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την “NEREUS SHIPPING S.A”, συμφερόντων Κώστα Λεμού και η οποία εκπροσωπεί ελληνικά συμφέροντα σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μισό του κεφαλαίου της.

– Το υπό σημαία Παναμά φορτηγό πλοίο “EVIACEMENT”, που ανήκει στην εταιρεία «ΝΤΟΜΕΛΑΝΤ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εκπροσωπεί ελληνικά συμφέροντα σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μισό του κεφαλαίου της.

Την απόφαση υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης, Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης.

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση της ποντοπόρου ναυτιλίας, η προσέλκυση πλοίων στο εθνικό νηολόγιο καθώς επίσης και ναυτιλιακών επιχειρήσεων στη χώρα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το ΥΝΑΝΠ, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Από την αρχή του έτους 2018, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου, έχουν εγγραφεί στο ελληνικό νηολόγιο (σύμφωνα με τις διατάξεις άρθρου 13 του ν.δ. 2687/53) 19 πλοία συνολικής χωρητικότητας 1.406.929 κοχ.

Φωτό economy365.gr