Αγγίζοντας την Άβυσσο- Παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο των Simon Saad – Saleh Dahdal , “Αγγίζοντας την Άβυσσο” παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο ΑΛΦΑ ΠΙ την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 στις 20.30 στο Περιβόλι.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου κ. Ευτυχία Βλησίδου, θα διαβάσουν αποσπάσματα η Νάγια Νομικού και ο Γιάννης Κουγιούλη.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Simon Saad.

Το βιβλίο πραγματεύεται ένα θέμα πανανθρώπινο την οδύσσεια των μεταναστών, ανθρώπων ξενιτεμένων από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης, των οποίων τις γλώσσες δε γνωρίζουν.
Ο συγγραφέας παρουσιάζει το ταξίδι των μεταναστών από την άφιξη τους και την προσπάθεια να συνηθίσουν τη νέα τους καθημερινότητα μέσω των ιδιαίτερων εικονογραφήσεων. Οι εικόνες που σχεδιάζει ο συγγραφέας και ο σουρεαλιστικός τους τόνος σκοπεύουν να αφυπνίσουν το υποσυνείδητο του αναγνώστη, βάζοντας τον να ξεκινήσει ένα δικό του εσωτερικό ταξίδι, σκεπτόμενος τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, οι οποίοι αναζητούν μια καλύτερη ζωή μακριά από τις πατρίδες τους.
Η σημασία του βιβλίου αποκτά επίσης επίκαιρο χαρακτήρα, λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος, που απασχολεί, μεταξύ άλλων χωρών, και την Ελλάδα. Η μετανάστευση αποτελεί ένα διαχρονικό φαινόμενο, που ξυπνάει μνήμες αλλοτινών εποχών, όταν οι προ-παππούδες μας αναγκάζονταν να αφήσουν τα πάτρια εδάφη, αναζητώντας την τύχη τους σε χώρες μακρινές. Είναι ένα βιβλίο τόσο επίκαιρο που αξίζει να διαβαστεί. Σας περιμένουμε σήμερα στις οκτώμιση στο περιβόλι στο Κάμπο.