Αγιασμός στα σχολεία με ευχές από τον δήμαρχο, με αιχμές από την αντιπολίτευση

Με τα συνήθη ευχολόγια υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά ο δήμαρχος Χίoυ κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ακολουθώντας την πεπατημένη, εύχεται “από καρδιάς καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, έμπνευση και δημιουργικότητα σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, επισημαίνοντας ότι με την σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων η λειτουργία των σχολείων θα είναι εύρυθμη”.

Παράλληλα τονίζει ότι ” η Δημοτική Αρχή έχει φροντίσει για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και φιλικού σχολικού περιβάλλοντος μέσα από απολυμάνσεις, καθαρισμούς και συνεχείς εργασίες επισκευής και συντήρησης  όλων των σχολικών μονάδων του νησιού μας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, ενώ θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια  και τη φετινή χρονιά για τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας”

Την ίδια ώρα με κοινή δήλωση τους οι σύμβουλοί της ΣυμμαΧίος Αξιών, κ. Νίκος Νύκτας και κ. Γιώργος Αμέντας καταγγέλλουν νέες περικοπές από τη δημοτική αρχή στον προϋπολογισμό των  σχολείων. “Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία της Χίου αντιμέτωπα με μια ακόμα περικοπή στην τακτική δόση. Εκφράσαμε την αντίθεση μας στην περικοπή της τρίτης τακτικής δόσης. Είχαμε ζητήσει να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Η δημοτική αρχή την τελευταία στιγμή μας έφερε προ τετελεσμένου γιατί αν δεν ψηφίζαμε την περικοπή τα σχολεία θα έμεναν χωρίς τα απαραίτητα για την υγειονομική τους θωράκιση. Ζητήσαμε βέβαια από την δημοτική αρχή να επιστραφούν τα 8.000 ευρώ στα ταμεία των σχολείων με την μορφή έκτακτης επιχορήγησης ή με την μη παρακράτηση άλλου ποσού στα ταμεία των επιτροπών ως είθισται ή από τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της μη διάδοσης της νόσου Covid 19. Περιμένουμε από την δημοτική αρχή τις άμεσες ενέργειες της”.