Αγωγή έξωσης από την ΒΙΑΛ καταθέτει ο δήμος Χίου

Αγωγή έξωσης από την ΒΙΑΛ καταθέτει κατά του ελληνικού Δημοσίου και ειδικότερα κατά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ο δήμος Χίου, με ομόφωνη απόφαση που έλαβε η οικονομική επιτροπή, το μεσημέρι της Τετάρτης, 9 Ιανουαρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση παραχώρησης του δημοτικού ακινήτου στο Υπουργείο έληξε στις 6 Ιανουαρίου 2019, πλην – όμως – το Υπουργείο εξακολουθεί να παραμένει στον χώρο της ΒΙΑΛ, όπου το κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης και από την έως σήμερα εξέλιξη των πραγμάτων δεν φαίνεται ότι έχει πρόθεση να αποχωρήσει.

Αντιθέτως, ο υπουργός κ. Δημήτρης Βίτσας είχε ζητήσει την περαιτέρω χρήση, με μίσθωση έναντι τιμήματος του ακινήτου της ΒΙΑΛ, πρόταση η οποία απερρίφθη από τον δήμο Χίου.

Η αγωγή αυτή θα είναι η δεύτερη για την απόδοση του χώρου, ενώ για την πρώτη η οποία έχει εκδικασθεί ήδη αναμένεται ότι η απόφαση να εκδοθεί περί τα μέσα του 2019, ενώ για την νέα περί το τέλος του έτους.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Στέλιος Καμπούρης ζήτησε να προχωρήσει ο δήμος Χίου στην διοργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων, για να πιεσθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να αποχωρήσει από την ΒΙΑΛ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια