Αγραφιώτης κατά Βιβής Ποταμούση με μπόλικο παρελθόν, παρόν και… άδηλο μέλλον

Επιστρέφει και μάλιστα στο πολλαπλάσιο τα πυρά που δέχθηκε από την δημοτική σύμβουλο Αμανής κα Βιβή Ποταμούση ο κ. Νίκος Αγραφιώτης, υποψήφιος σύμβουλος της περιοχής με τον συνδυασμό του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη και φερόμενος ως ο… τοπάρχης του δημάρχου στην Αμανή.

Ο κ. Αγραφιώτης στη μακροσκελέστατη – σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 – επιστολή του δεν στέκεται μόνον σε όσα του καταμαρτυρεί ως συμπεριφορά η κα Ποταμούση, κατά την πρόσφατη σύναξη των προέδρων της Αμανής στην Βολισσό, αλλά πάει πίσω και πιο πίσω από την θητεία της στην προηγούμενη δημοτική αρχή, έως την σημερινή της δραστηριότητα, αλλά και το μέλλον, που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι απειλή για την αντίπαλό του!

Διαβάστε, αναλυτικά, τι υποστηρίζει ο κ. Αγραφιώτης:

«Διάβασα τα όσα μου καταμαρτυρεί η κυρία Ποταμούση και πραγματικά εξεπλάγην. Αρχικά γέλασα και είπα δεν θα ασχοληθώ με την κυρία, αλλά μετά άλλαξα γνώμη και θα το κάνω για μία και μοναδική φορά, όσο και αν με προκαλέσει στο μέλλον, γιατί, πιστέψτε με, δεν έχω τον ελεύθερο χρόνο που εκείνη διαθέτει αν και εργαζόμενη γυναίκα (δεν γνωρίζω ακριβώς την προϋπηρεσία της), πρόεδρος ΝΟΔΕ Χίου (μη εκλεγμένη αλλά δοτή για ευνόητους λόγους, με τους παρατρεχάμενούς της εκτός Χίου να θίγονται για λογαριασμό της), εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Αμανής (και μάλιστα πρώτη και όχι τρίτη), αλλά και θερμή υποστηρίκτρια   της δομής ασυνόδευτων δεκαπεντάχρονων ανηλίκων που κόπτεται (για ευνόητους λόγους πάλι) να ιδρυθεί στη Βολισσό προς όφελος και ανάπτυξη της περιοχής.

Σκεπτόμενος λοιπόν αναρωτιέμαι: η κυρία Βιβή Ποταμούση δεν θήτευσε ως αντιδήμαρχος – εντεταλμένη Αμανής στην πενταετία του κυρίου Βουρνού; Γιατί δεν μπόρεσε τότε να λύσει τα προβλήματα της περιοχής, που – όπως καταγγέλλει – γνωρίζει πολύ καλά και γι’ αυτά αγωνιά και πολεμείται από εμένα προσωπικά αλλά και τον αντιδήμαρχο; Δεν την έφτασαν 5 χρόνια με την παράταξή της ή μήπως της κόπηκαν τα φτερά και η όρεξη και ο Μανώλης Βουρνούς έπαψε εν μία νυκτί να είναι, κατά τα λεγόμενά της τότε, ο ικανός δήμαρχος, όταν την έπαψε από την έμμισθη θέση της αντιδημάρχου (τυχαία άραγε);

Είναι αλήθεια ότι από τότε έτρεχε για τα προβλήματα της Αμανής και ήταν φανερό σε όλους, αφού το όχημα του δήμου Χίου κυκλοφορούσε απροκάλυπτα απ’ άκρη σ’ άκρη οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Όπως και τότε που ο δήμος Χίου φιλοξένησε τους Τούρκους ζωγράφους που θα διέμεναν για μία εβδομάδα στη Βολισσό. Το πού, όμως, ξέχασε να το ρυθμίσει και ερχόταν ικετεύοντας ο συνοδός τους να τον βοηθήσω εγώ, γιατί ήταν όλα στον αέρα και οι άνθρωποι με τις αποσκευές τους στη μέση της πλατείας του χωριού. Για να μην την αδικήσω, όμως, θα πρέπει να πω ότι δεν ξέχασε να τους τακτοποιήσει το καθημερινό φαγητό τους. Αδιαλείπτως, το ημερήσιο πρόγραμμα είχε βραδινό φαγητό σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο, που τότε ήταν… επαγγελματική φίλη. Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις υπήρχαν εκ περιτροπής και κάποιες άλλες ούτε καν γνώριζε ότι υπήρχαν στην περιοχή.

Σας μίλησε για τακτικές άλλων εποχών. Μα ναι, το να αφαιρείς το λόγο από οποιονδήποτε, πράγματι παραπέμπει σε αντιδημοκρατικές τακτικές φίμωσης. Μήπως, όμως, δεν θυμάμαι εγώ καλά; Μα εκείνη και ο συνδυασμός της δεν ήταν που απαγόρευσαν με απο-φασιστικό τρόπο στους παρέδρους των χωριών της Αμανής να συναντηθούν με τον υποψήφιο, τότε, δήμαρχο να συζητήσουν για τις ανάγκες των χωριών;

Κομπάζει πως τάχα μου η μόνη της έγνοια είναι η Αμανή και τα προβλήματά της. Όχι, η μόνη της έγνοια είναι η προσωπική της προβολή και το συμφέρον της. Γι’ αυτό άλλωστε μπήκε εμπόδιο στην επίλυση του προβλήματος του ασθενοφόρου που χρόνια ταλανίζει τα χωριά μας και χάθηκαν ζωές. Ας απαντήσει, λοιπόν, γιατί μπλόκαρε την διαδικασία λέγοντας στον περιφερειάρχη ότι έχει επιληφθεί εκείνη του θέματος; Πόσος καιρός έχει περάσει από τότε; Πόσα e-mails έχει στείλει, αλλά κυρίως πόσες απαντήσεις έχει λάβει; Μήπως και εκεί στα υπουργεία υπάρχει κάποιος φασίστας, μισογύνης Αγραφιώτης που απαξιεί να της απαντήσει; Μήπως, από μόνο του το γεγονός ότι δεν της απαντούν και δεν φέρει εις πέρας τις υποθέσεις υποδηλώνει κάτι για το άτομό της; Ή, μήπως θέλει να συμπέσει η επίλυση με τη δημιουργία της δομής ανηλίκων ως ανταποδοτικό έργο, τότε δηλαδή που θα γίνει η Αμανή ο “επίγειος παράδεισος”;

Θα μπορούσα να συνεχίσω και με άλλα τέτοια γεγονότα, αλλά φοβάμαι ότι γίνομαι κουραστικός. Όλα αυτά που προανέφερα συνέβαλλαν στην, πραγματικά, έκρηξή μου προς το πρόσωπό της.

Το αν θα έπρεπε να είχε προσκληθεί ή όχι δεν θα το απαντήσω εγώ. Εκ του αποτελέσματος, όμως, θα πω ότι η παρουσία της δεν προσέφερε και τίποτα. Τουναντίον. Και όχι επειδή γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, όπως λέει, αλλά επειδή το μόνο που προσπαθούσε ήταν να καθυστερήσει τη διαδικασία, να προβάλλει τον εαυτό της, αλλά και να προσβάλλει. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να μιλήσουν οι πάρεδροι, ώστε να δοθούν λύσεις σε προβλήματα των χωριών.

Γιατί βρέθηκα εγώ εκεί; Γιατί ήμουν υποψήφιος με την παράταξη αυτή, που προτίμησα να θέσω υποψηφιότητα στην Αμανή παρά στη Χίο (και ας είχα περισσότερες πιθανότητες να εκλεγώ εκεί, ` ενώ στην Αμανή ήρθα τρίτος), γιατί εκεί ζω, δραστηριοποιούμαι και αγαπώ τον τόπο και τους κατοίκους του.

Το ότι ανήκω σε άλλη εποχή, ναι, δεν το αρνούμαι. Εγώ δεν είμαι της γενιάς των e-mails όπως η κυρία Ποταμούση, που συνεχώς καυχιόταν ότι έχει στείλει e-mails για όλα τα θέματα, αλλά απάντηση και λύση καμία. Εγώ είμαι της γενιάς που ξέρουν να συνομιλούν διαπροσωπικά, να δίνουν λύσεις και να είναι αποτελεσματικοί με λίγα λόγια και πολύ δουλειά. Και ας υψώνουν και τη φωνή όπου χρειάζεται. Αλλά ό,τι κάνω το κάνω με αγάπη, ανιδιοτέλεια και έντονο το συναίσθημα προσφοράς στον συνάνθρωπό μου.

Τα 36 χρόνια της εκπαιδευτικής μου καριέρας, τα 40 χρόνια της αθλητικής και προπονητικής μου καριέρας, αλλά και η παιδιόθεν ενασχόλησή μου με τα κοινά και μάλιστα δίπλα σε προσωπικότητες που έγραψαν ιστορία με το έργο τους, δεν επιτρέπουν σε καμία κυρία Ποταμούση να μου προσδίδει χαρακτηρισμούς μισογύνη, φασίστα και σεξιστή και σε κανέναν παρατρεχάμενό της να λέει ότι ντρέπεται ως (όψιμος) νεοδημοκράτης. Και θα αντιστρέψω τους όρους και θα πω ότι εγώ ντρέπομαι ως νεοδημοκράτης και δεν δέχομαι να αμαυρώνουν την παράταξή μας τέτοιες συμπεριφορές από δοτά «υψηλόβαθμα στελέχη». Γιατί εγώ υπηρέτησα αυτό το κόμμα απ’ όπου και αν μου ζητήθηκε και θα συνεχίσω να το υπηρετώ ανιδιοτελώς μέχρι τέλους.

Και μια συμβουλή ως δάσκαλος: Η μύτη ψηλά στο καλάμι είναι λεπτή και δεν αντέχει πολύ, γι’ αυτό σπάει εύκολα. Αλλοίμονο, σ’ αυτόν που το καβαλάει μέχρι εκεί πάνω, γιατί ο θόρυβος και η ζημιά πέφτοντας είναι μεγάλα. Είτε πρόεδρος της Δημοκρατίας είσαι, είτε απλός μεροκαματιάρης, είτε άνδρας, είτε γυναίκα, τον σεβασμό και την εκτίμηση προς το πρόσωπό σου, δεν τα επιβάλλεις αλλά τα κερδίζεις με τη συμπεριφορά και τα έργα σου. Πρέπει να είσαι άνθρωπος.

Και αναρωτιέμαι από πού πηγάζει το δικό της μένος προς το πρόσωπό μου (κάτι που έχει επιδείξει από την πρώτη ημέρα εκλογής της); Μήπως, επειδή νοιώθει απειλή για την πολιτική της άνοδο; Αυτό και μόνο δείχνει πολλά.

Στην Αμανή επέλεξα να ζω τα τελευταία 16 χρόνια.

Και εκεί θα παραμείνω μέχρι τέλους, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια