Αίτημα στην Aegean Airlines να αλλάξει ώρα η πρώτη πρωινή πτήση Χίος – Αθήνα

Παρεμβατικά ξεκινά τις συνεδριάσεις του το δημοτικό συμβούλιο Χίου, ζητώντας με επιστολή του στην Aegeanair την αλλαγή της ώρας της πρώτης πρωινής πτήσης για Αθήνα.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή η οποία κατατίθεται με πρωτοβουλία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Κλέαρχου Χρύση,  η πρωινή πτήση αναχωρεί στις 8.30 από Χίο,  με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανταπόκριση με πτήσεις του εξωτερικού, ενώ ακόμη και γι  αυτούς που ταξιδεύουν με προορισμό την Αθήνα μέχρι να φτάσουν στο κέντρο έχει χαθεί ουσιαστικά μια εργάσιμη μέρα.

“Ειδικά από τους ομογενείς μας υπήρχαν πολλά παράπονα το καλοκαίρι, αλλά και από επαγγελματίες σχετικά με αυτό το ζήτημα. Θεωρούμε πως με καλή θέληση από την εταιρεία, θα ικανοποιηθεί το αίτημα μας”, δήλωσε ο κ. Χρύσης.

“Το καλοκαίρι του 2023 όπως και το προηγούμενο παρατηρήθηκαν προβλήματα στους επιβάτες λόγω του ότι οι πρωινές πτήσεις από Χίο ξεκινούσαν για Αθήνα μετά τις 08.00 με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ανταπόκριση με άλλες πτήσεις εξωτερικού και οι επιβάτες αναγκάζονταν να διανυκτερεύσουν με επιπλέον έξοδα στην Αθήνα ή να διανυκτερεύουν μέσα στο αεροδρόμιο.

Επιπρόσθετα με τις πτήσεις  στις 08.30 το πρωί, η μετάβαση στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι εφικτή πριν τις 11 το πρωί και έτσι έχει χαθεί ολόκληρη μέρα για πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν αυθημερόν Χίο – Αθήνα” αναφέρει η επιστολή επί της οποίας θα κληθεί να λάβει γνώση και θέση το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2024.

Με βάση τα παραπάνω ζητούν από την Aegean  να αναπροσαρμόσεi τις πρωινές πτήσεις  μεταξύ των ωρών 07:00 και 07:30 ώστε να είναι εφικτή η ανταπόκριση με άλλες πτήσεις εξωτερικού και να υπάρχει η δυνατότητα να μπορούν οι επιβάτες της Χίου να ταξιδεύουν αυθημερόν στην Αθήνα εφόσον αυτό απαιτείται.