Ακέφαλη λόγω προσφυγικού η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χίου

Σοβαρές αν και με μεγάλη καθυστέρηση εξελίξεις σημειώθηκαν στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων νομού Χίου, μετά την συζήτηση στην γενική της συνέλευση του θέματος δημιουργίας δομών υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων (ΔΥΕΠ) στη Χίο, εξελίξεις που σημαδεύθηκαν με την παραίτηση σχεδόν όλου του διοικητικού της συμβουλίου.

Τα έξι από τα επτά μέλη του Δ.Σ. ανακοίνωσαν την παραίτησή τους την Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018, ενώ οι εξελίξεις για το υπόψη θέμα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, εξαιτίας της ξενοφοβικής απόφασης, που ελήφθη στην τελευταία γενική συνέλευση στις 25 Ιουλίου 2018 και ζητούσε να σταλούν σε γκέτο τα προσφυγόπουλα, είχαν ξεκινήσει από τις αρχές Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, παραιτήθηκαν ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πατεριμός, η γραμματέας κα Χρυσάνθη Δημητρούλη, η ταμίας κα Δώρα Κυκιανή και τα μέλη κ. Γιώργος Αμέντας, κα Ευγενία Γλύκα και κα Γαλάτεια Παραδείση, επικαλούμενοι άπαντες προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Ο μόνος που δεν παραιτήθηκε, χωρίς να αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση κάτι σχετικό, είναι ο κ. αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Νικολαΐδης.

Να σημειώσουμε ότι μετά την πραγματοποίηση της αναφερθείσας γενικής συνέλευσης είχε γίνει γνωστό από το Δ.Σ. ότι άμεσα θα εκδώσει δελτίο Τύπου για τις αποφάσεις της συνέλευσης και τις θέσεις της Ένωσης στο θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Κάτι, ωστόσο, που ουδέποτε έγινε μέχρι την ανακοινωθείσα (σήμερα) από τους έξι παραίτηση.

Όλα ξεκίνησαν από την περιοχή των Καμποχώρων

Όπως και οι παραιτηθέντες αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, οι αντιδράσεις για το θέμα της δημιουργίας ΔΥΕΠ και εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων είχαν ξεκινήσει από το δημοτικό σχολείο Καμποχώρων, λόγω και γειτνίασης με την ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός.

Η πίεση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολικού κέντρου Καμποχώρων, καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του γυμνασίου Κάμπου, οδήγησαν το Δ.Σ. της ένωσης στην σύγκληση γενικής συνέλευσης, το πρώτον στις 11 Ιουλίου και η δεύτερη (επαναληπτική) στις 25 Ιουλίου 2018, με την προαναφερθείσα απόφαση, που ουδέποτε είδε – επισήμως – το φως της δημοσιότητας.

Για το θέμα αυτό οι παραιτηθέντες έχουν την εξήγησή τους, αποδίδουν μάλιστα στο γεγονός αυτό την μαζική παραίτησή τους, αναφέροντας επί λέξει:

«Μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης συγκλήθηκε το Δ.Σ. στις 3 Αυγούστου 2018, όπου ανακαλύψαμε πως υπάρχουν εκπρόσωποι – μέλη στην Ένωση, οι οποίοι συμμετείχαν στην Γ.Σ., χωρίς όμως να έχουν συμμορφωθεί σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που όριζε η πρόσκληση, μην προσκομίζοντας μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου 2018 νομιμοποιητικά έγγραφα της ιδιότητάς τους.

Με αυτή την εξέλιξη, το Δ.Σ. αισθανόμαστε πως τα συγκεκριμένα μέλη εκθέτουν την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων νομού Χίου και αρνούμενοι να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο την παραπάνω διαδικασία, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους τα παρακάτω μέλη του Δ.Σ. ξεχωριστά υπέβαλαν την παραίτησή τους…».

Οι παραιτηθέντες δηλώνουν στη ανακοίνωσή τους ότι «παραμένουμε στο πλευρό των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. (σ.σ. ποιών υπολοίπων, ένας μόνον απέμεινε) και αναλαμβάνουμε ως διοικούσα επιτροπή με μοναδικό έργο την σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης με σκοπό την συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου το συντομότερο δυνατό».

Ως μη γενόμενη η συνέλευση, απόφαση δεν υπάρχει

Στην ανακοίνωσή τους οι παραιτηθέντες ουδέν αναφέρουν για την τύχη της «γενικής συνέλευσης», προφανώς θεωρώντας την άκυρη και ως μη γενόμενη, αφού – όπως τονίζουν – οι συμμετέχοντες δεν προσεκόμισαν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.

Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι ουδεμία απόφαση επί του θέματος των ΔΥΕΠ έχει ληφθεί, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr ουδεμία σχετική επιστολή έχει σταλεί (δεν θα μπορούσε άλλωστε) στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου.

Φωτό αρχείου

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com