Ακόμα δεν ξεκίνησε εργασίες στην ΒΙΑΛ και πήρε δίμηνη παράταση η ΤΕΡΝΑ

Με το καλημέρα και πριν ακόμα εγκατασταθεί ουσιαστικά στο εργοτάξιο του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου, πήρε δίμηνη παράταση εργασιών η ΤΕΡΝΑ Α.Ε., στην οποία έχει ανατεθεί το έργο των προπαρασκευαστικών εργασιών περίφραξης και καθαρισμού του χώρου της επέκτασης του ΚΥΤ.

Που, βέβαια, αυτός ο χώρος δεν είναι γνωστός, αφού βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η διαδικασία αναζήτησης χωραφιών πέριξ της ΒΙΑΛ, με τους Χαλκούσους να μην φαίνονται πρόθυμοι, όπως έχουν δηλώσει, να νοικιάσουν τη γη τους στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η εν κρυπτώ υπογραφείσα σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (και την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, στην Λέσβο, αντίστοιχα), την 1η Σεπτεμβρίου 2020 από τον κ. Νότη Μηταράκη, χωρίς να υπάρχει το γήπεδο, δηλαδή το αντικείμενο της εργολαβίας, αφού αυτοδικαίως είχε ακυρωθεί η επίταξη στο «17», στο Αίπος, προβλέπει τίμημα 1.031.398,71 ευρώ και ολοκλήρωση εργασιών την 1η Νοεμβρίου 2020 από την εγκατάσταση του αναδόχου, που ορίσθηκε η ημέρα υπογραφής της σύμβασης (1.9.2020).

Διαβλέποντας, προφανώς, ο κ. Μηταράκης ότι δεν είναι εφικτός ο στόχος του αρχικού χρονοδιαγράμματος της σύμβασης, αφού – όπως προαναφέραμε – ο χώρος της επέκτασης ακόμα δεν έχει εξασφαλισθεί, υπέγραψε σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 απόφαση και χορηγεί δίμηνη παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των εργασιών, ήτοι έως την 1η Ιανουαρίου 2021.

Πρέπει να επισημάνουμε, τέλος, όπως είχαμε καταγράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, ότι τίθεται σοβαρό ζήτημα με την νομιμότητα της αναφερόμενης σύμβασης, η οποία ουσιαστικά είναι παράνομη, αφού υπεγράφη χωρίς να υπάρχει το γήπεδο των εργασιών (Αίπος) κι ενώ για την συγκεκριμένη περιοχή είχε γίνει ο «διαγωνισμός» και η επιλογή του συγκεκριμένου αναδόχου και όχι για την περίφραξη της επέκτασης της ΒΙΑΛ.