Σύνδεση των Οινουσσών με τον Πειραιά και τα νησιά, ζητά ο δήμαρχος

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Οινουσσών, τόσο με τον Πειραιά, όσο και με άλλα λιμάνια του Βορειοανατολικού Αιγαίου έθεσε με αναφορά του προς τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης.

Στο σχετικό έγγραφο του δημάρχου Οινουσσών κ. Στέφανου Βογιατζή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θ. Δρίτσα, που επισυνάπτει ο κ. Μηταράκης, ο δήμαρχος παραθέτει σειρά ωφελειών που θα προκύψουν από την ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος όχι μόνο για τις Οινούσσες αλλά και για την εθνική οικονομία.

Επίσης, τονίζει ότι χάρη στην προσφάτως κατασκευασθείσα εξωτερική προβλήτα η σχετική παρέκκλιση των πλοίων από τα υφιστάμενα δρομολόγια δεν θα είναι μεγαλύτερη από 3-4 λεπτά και η χρονική καθυστέρηση (μανούβρα) όχι μεγαλύτερη από 10 λεπτά.