Ακύρωση της απόφασης για την μονάδα τηγανέλαιων ζητά εκ νέου ο Μιχαηλίδης

Επαναφέρει το θέμα της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση τηγανέλαιων, στην θέση Καρυδάς της Λαγκάδας, ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, με επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο.

Λίγες, μόλις, ημέρες (την περασμένη Παρασκευή 3 Μαΐου 2019) μετά την συμβολική κατάληψη του γραφείου του από κατοίκους της Λαγκάδας, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρεται στα προβλήματα που έχουν ήδη αναδειχθεί γύρω από την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (μη συνυπολογισμός αρνητικής γνωμοδότησης της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μη διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης), επισημαίνει τον μαζικό και κάθετο χαρακτήρα της αντίθεσης της τοπικής κοινωνίας στην προοπτική μιας τέτοιας μονάδας στην περιοχή τους, και ζητεί από τους υπουργούς την αναστολή της έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των διαδικασιών υλοποίησης της εν λόγω επένδυσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του θα επιδιώξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να τους εκθέσει και από κοντά τα προβλήματα που εγείρονται από την αδειοδότηση μιας τέτοιας μονάδας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια