Ακυρώθηκε το ένα απογευματινό χειρουργείο στο νοσοκομείο Χίου – Συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ

Ακυρώθηκε, σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες, στην σκιά και των έντονων αντιδράσεων το ένα από τα δύο προγραμματισμένα για σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου 2024 απογευματινά χειρουργεία χολοκυστεκτομής, στο νοσοκομείο Χίου.

Ο προγραμματισμός των δύο αυτών χειρουργείων έγινε μετά από έντονες πιέσεις και πολύ παρασκήνιο από την διοίκηση του νοσοκομείου Χίου, ουσιαστικά για το θεαθήναι κι όχι λόγω πραγματικών αναγκών, αφού οι λίστες χειρουργείων στο νησί είναι εξαιρετικά περιορισμένες και ο χρόνος αναμονής σχετικά μικρός.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο χειρουργείο (αφαίρεση χολής), σύμφωνα με την σχετική απόφαση της διοικήτριας του νοσοκομείου Χίου, έχει κοστολογηθεί – όπως ορίζει ο σχετικός τιμοκατάλογος – με το ποσό των 900 ευρώ, που θα βαρύνει εξ ολοκλήρου τον ασθενή.

Τα απογευματινά χειρουργεία στη Χίο έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, τόσο μέσα στο νοσοκομείο Χίου, όσο και γενικότερα, ενώ σήμερα Τρίτη και ώρα 14:30 το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου.