Άλλα τους έταξαν, άλλα τους δίνουν, στον άσσο προσώρας Μπελέγρης – Βεργίτσης

Κάθε άλλο παρά ρόδινο φαντάζει το άμεσο μέλλον των δύο ανεξάρτητων πλέον πρώην δημοτικών συμβούλων με την παράταξη Πρωτοβουλία για τη Χίο κ.κ. Γιώργου Μπελέγρη και Ανδρέα Βεργίτση, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αποστασίας του δημάρχου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, υποκύπτοντας στις σειρήνες της αντιδημαρχίας.

Ενώ από την αρχή τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα ότι η υποκινηθείσα από τον δήμαρχο αποστασία δεν γινόταν «για την πατρίδα ρε γαμώτο», αλλά για τον θώκο, την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει κι έτσι όπως όλα δείχνουν οι φιλοδοξίες τους προσώρας μπορεί και να μπουν στον πάγο.

Εξ αρχής και σε όλους τους τόνους ο κ. Μπελέγρης είχε ξεκαθαρίσει πως μόνον η αντιδημαρχία καθαριότητας, όπου είχε δουλέψει για πέντε χρόνια τον ενδιαφέρει, ενώ αντιστοίχως ο κ. Βεργίτσης είχε βλέψεις για την τοπική αντιδημαρχία των Μαστιχοχωρίων, που είναι και η εκλογική του περιφέρεια.

Ωστόσο, η μετακίνηση των δύο συμβούλων της Πρωτοβουλίας φαίνεται ότι προκάλεσε ενστάσεις και αντιδράσεις στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής, όπου κάποιοι που έβλεπαν τον κίνδυνο υποβάθμισης ή και παραμερισμού τους για χάρη των… σώγαμπρων, ταμπουρώθηκαν στα… φέουδά τους και σήκωσαν μπαϊράκι στον δήμαρχο.

Οι τελευταίες πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι ενώ αρχικά είχε υποσχεθεί την αντιδημαρχία καθαριότητας στον κ. Μπελέγρη, σημειώθηκε υπαναχώρηση και του προτάθηκε να αναλάβει την (νέα) αντιδημαρχία ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου, πρόταση που φαίνεται ότι τον ξενέρωσε τελείως.

Αντιστοίχως, ο κ. Βεργίτσης ναι μεν θα έπαιρνε την αντιδημαρχία των Μαστιχοχωρίων και ο κ. Γιάννης Ξενάκης θα κρατούσε μόνον την αντιδημαρχία της τεχνικής υπηρεσίας, πλην – όμως – ο νέος αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων θα έμενε χωρίς τα προικιά των μηχανημάτων, που είναι – άλλωστε – αυτά που κάνουν την διαφορά στις κάθε είδους «εξυπηρετήσεις».

Ούτως εχόντων των πραγμάτων και την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι, οι κ.κ. Μπελέγρης και Βεργίτσης δήλωσαν ότι δεν θα γίνουν αντιδήμαρχοι, αλλά θα παραμείνουν… απλοί και ανεξάρτητοι στρατιώτες, περιμένοντας καλύτερες μέρες έως ότου δηλαδή εξομαλυνθεί ή αλλάξει η κατάσταση στο εσωτερικό της Σύμπραξης Δημιουργίας και του σκληρού πυρήνα της δημοτικής αρχής και τους κάνουν δεκτούς ως ισότιμα μέλη στην «οικογένεια».