Αλλάζει ο χλοοτάπητας στο δημοτικό στάδιο, λόγω Κανάρη

Την αλλαγή του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο της Χίου επιβάλλει η άνοδος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Κανάρη στην Γ΄ κατηγορία, προκειμένου να τηρούνται οι προδιαγραφές για την διεξαγωγή των αγώνων.

Το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου αποφάσισε στην συνεδρίασή του, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, την προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Ωστόσο, εκτιμάται – σύμφωνα και με τις ισχύουσες τιμές της αγοράς – ότι το έργο θα κοστίσει περίπου 120.000 ευρώ. Συνολικά, θα καλυφθεί επιφάνεια 5.840 τ.μ., με εκτιμώμενο κόστος ανά τετραγωνικό περί τα 20 ευρώ.

Η εκτέλεση των εργασιών υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα, ενώ αν δεν είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις όταν αρχίσουν οι αγώνες μπορεί, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου κ. Παντελής Καμπούρης, να χρησιμοποιηθεί προσωρινά το γήπεδο του Βροντάδου.

Επίσης, το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου αποφάισε να προχωρήσει στην αντικατάσταση των ενεργοβόρων λαμπτήρων στους προβολείς και στα άλλα φωτιστικά σώματα του δημοτικού σταδίου με λαμπτήρες τύπου led, οι οποίες εκτιμάται ότι θα αποσβέσουν πολύ γρήγορα το κόστος τους από την μεγάλη εξοικονόμηση ρεύματος. Για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις του δημοτικού σταδίου δαπανώνται σήμερα περίπου 10.000 ευρώ μηνιαίως.

Αποφασίσθηκε, τέλος, η προμήθεια διαφόρων άλλων υλικών για την συντήρηση και των ευπρεπισμό όλων των γηπέδων της Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια