Αλλεργική η κυβέρνηση στο μεταφορικό ισοδύναμο, καταγγέλλουν Σαντορινιός και Μιχαηλίδης

«Πολύ λίγα, πολύ αργά», χαρακτηρίζουν τις χθεσινές, Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, νέες υποσχέσεις του υπουργού Ναυτιλίας για την έναρξη – μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις – των πληρωμών του μεταφορικού ισοδύναμου στους δικαιούχους, με κοινή δήλωσή τους οι κ.κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, τομεάρχης ναυτιλίας & νησιωτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης ναυτιλίας.

Αναλυτικά, στην δήλωσή τους σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου αναφέρουν τα εξής:

Μετά την γενική κατακραυγή, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναγκάστηκε να υποσχεθεί (ξανά) την έναρξη των πληρωμών για το μεταφορικό ισοδύναμο από την προσεχή Δευτέρα, προσθέτοντας ως «καθρεφτάκι για ιθαγενείς» και τα εισιτήρια που αφορούν το πρώτο δίμηνο του 2022.

Πολύ λίγα, πολύ αργά. Άλλωστε, ως προς το σκέλος που αφορά τις νησιωτικές επιχειρήσεις και τα καύσιμα, ακόμα περιμένουμε την υπογραφή των ΚΥΑ και την ευόδωση των «ενεργειών» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, όπως μας ενημερώνει η επίσημη ανακοίνωσή του…

Οι μεγάλες καθυστερήσεις παραμένουν, όπως σημειώσαμε στη χθεσινή μας δήλωση, μάρτυρας της  πολιτικής αλλεργίας της Ν.Δ. απέναντι στο μεταφορικό ισοδύναμο και του διαχειριστικού μπάχαλου που βγάζει μάτι.