Άλλες 43 προσλήψεις εν ονόματι του κορονοϊού – Πάνε για φούντο το καράβι

Το «βρήκαμε παπά κ.λπ. κ.λπ.» φαίνεται να ταιριάζει γάντι στην περίσταση, με την δημοτική αρχή του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη να έχει πάρει φόρα και στο όνομα του κορονοϊού να προχωρά στην πρόσληψη 41 εργατών καθαριότητας και δύο οδηγών, «για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού (covid – 19) που την περίοδο αυτή βρίσκεται σε έξαρση».

Το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως στην οικονομική επιτροπή της περασμένης Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για τη Χίο κ. Μανώλη Βουρνού, ο οποίος κατήγγειλε για άλλη μία φορά τις αθρόες προσλήψεις και την σπατάλη δημοσίου χρήματος από την δημοτική αρχή και επεσήμανε:

«Δεν πληρούνται οι όροι για τους οποίους θα γινόταν η εφαρμογή του νόμου περί εκτάκτων. Δεν στέκει η
δικαιολογία του κορονοϊού για να προσληφθούν τόσοι πολλοί άνθρωποι. Δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι
προσλαμβανόμενοι. Πώς γίνεται φέτος να υπάρχει πρόσληψη για τόσους πολλούς εκτάκτους; Η δαπάνη είναι
1.000.000 ευρώ μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Πόση περίσσεια χρημάτων υπάρχει; Αν τους παίρναμε για
την καθαριότητα τον Ιούλιο, θα ήταν κατανοητό, όχι όμως γι΄ αυτή την εποχή. Είναι σπατάλη δημόσιου χρήματος σε βάρος των χρημάτων των δημοτών».

Παρά ταύτα, η οικονομική επιτροπή με την πλειοψηφία της συμπολίτευσης ενέκρινε τις προσλήψεις 41 εργατών καθαριότητας (κλάδος Υ.Ε. 16) και δύο οδηγών (κλάδος Δ.Ε. 29), με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών, που θα αντικαταστήσουν τους προσληφθέντες, των οποίων η σύμβαση έληξε ή πρόκειται να λήξει σύντομα, «καθόσον οι ανάγκες για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού (covid -19) εξακολουθούν να υφίστανται», όπως αναφέρεται στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια