Αλληλέγγυο το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στους εργαζόμενους για την Κυριακάτικη αργία

Χέρι αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα για την προστασία της κυριακάτικης αργίας τείνει το ΝΤ. της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητώντας τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Στο άρθρο 72 αναφέρεται πως στις εξαιρέσεις για την Κυριακή αργία περιλαμβάνονται τα «Κέντρα διανομής εμπορευμάτων προς καταστήματα λιανικής πωλήσεως».

Για να μην υπάρχουν όμως παρανοήσεις και για να ανοίξουν πλήρως οι πόρτες για την πλήρη κατάργηση της Κυριακής αργίας διασαφηνίζεται το εξής: Πως για «την εκτέλεση παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν παραγγελθεί εξ αποστάσεως, τηλεφωνικά ή από ηλεκτρονικό κατάστημα υπεραγορών (super market) και κάθε άλλου εμπορικού καταστήματος, ως κέντρο διανομής και παράδοσης θεωρούνται και το φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης και οι αποθήκες του».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα φυσικά καταστήματα λιανικής πώλησης όπως και οι αποθήκες τους θεωρούνται κέντρα διανομής άρα και θα μπορούν να είναι ανοιχτά τις Κυριακές ακόμα αν και φαινομενικά προς τα έξω θα έχουν τα ρολά κλειστά. Εφόσον λοιπόν το κατάστημα θα είναι ανοιχτό σημαίνει ότι θα υπάρχει παράλληλα και εργασία τόσο για την τροφοδότηση των παραγγελιών όσο και για τη μεταφορά τους.

Να ποιοι είναι αυτοί που με ευκολία καταγγέλλουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ότι δεν ακολουθεί το ρυθμό της εποχής, ότι τάχα είναι προσκολλημένο στο παρελθόν, μας γυρνούν αιώνες πίσω. Προφανώς εκσυγχρονισμός για τους εκμεταλλευτές δεν είναι οι αγώνες που θίγουν την κερδοφορία τους αλλά η ένταση της εκμετάλλευσης με συνθήκες εργασίας περασμένων αιώνων. Εκσυγχρονισμός είναι η 12ωρη εργασία που προτείνει ο κ. Βακάκης καθώς η 10ωρη εργασία που έφερε η κυβέρνηση δεν αρκεί, εκσυγχρονισμός είναι και οι μισθοί των 200 ευρώ.

   Για όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση έχει την απαίτηση οι εργαζόμενοι να τα δέχονται στα μουγκά στο όνομα της έκτακτης ανάγκης. Φυσικά το ξήλωμα στην Κυριακή αργία έχει ξεκινήσει σε μη έκτακτες συνθήκες, σε βαθμό που σήμερα ψάχνουμε ποιες Κυριακές είναι τα μαγαζιά κλειστά.

Εμείς που εργαζόμαστε στο δημόσιο τομέα τασσόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας στον ιδιωτικό που αντιμετωπίζουν άμεσα το φάσμα της απόλυσης και των εκβιασμών, ταυτόχρονα όμως κρούουμε και τον κώδωνα στους συναδέλφους στο δημόσιο, γιατί καμιά ανατροπή δεν έμεινε στον ιδιωτικό τομέα, αλλά πέρασε και στο δημόσιο τομέα, αφού χρόνια επιδιώκουν την άρση της μονιμότητας και την παγίωση των συμβάσεων σε βάρος της μόνιμης εργασίας.

Να μην περάσει η κατάργηση της Κυριακής αργίας και η άθλια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ

Να μην περάσουν τα εγκληματικά σε βάρος των εργαζομένων σχέδια της μεγαλοεργοδοσίας”