Αλληλέγγυοι Χίου και Κοινωνική Κουζίνα καλούν στην αντιφασιστική συγκέντρωση

Πρόσκληση για συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Πέμπτης, 24 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7 το απόγευμα, στην πλατεία Βουνακίου, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι Αλληλέγγυοι Χίου και η Κοινωνική Κουζίνα.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής:

«Για μια ακόμη φορά οι ακροδεξιοί με το μανδύα των αγανακτισμένων πολιτών αναδείχθηκαν υπαίτιοι των θλιβερών γεγονότων στη Σούδα. Η ανοχή της δράσης της Χρυσής Αυγής από πλευράς αστυνομίας και η ατιμωρησία των ενόχων δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Ο δρόμος για περαιτέρω ενίσχυση του ρατσιστικού – ξενοφοβικού κλίματος στην τοπική κοινωνία ενισχύεται και από την εξίσωση των ακροδεξιών με τους δήθεν (!!!) αλληλέγγυους μέσα από ανακοίνωση της τοπικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τη συνεχή λοιδωρία της αλληλεγγύης στον Τύπο από δημόσιους λειτουργούς και δημοσιογράφους.

Η Κοινωνική Κουζίνα κι οι Αλληλέγγυοι Χίου ενώνουν τη φωνή τους με όλους όσους διαμαρτύρονται για την τροπή που παίρνουν τα γεγονότα και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, συμμετέχοντας στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Ζητάμε τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και την ως τότε αναδιοργάνωση των χώρων διαμονής, ώστε να εξασφαλιστούν οι ελάχιστες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσής τους».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια