Άλλοι ζουν το όνειρο τους στη Χίο και άλλοι τον εφιάλτη

Σχολείο σε εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το Δημοτικό Καλλιμασιάς που από τον σεισμό του προηγούμενου Οκτώβρη και μέχρι σήμερα, θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Λίγο μετά τον σεισμό και σε συνδυασμό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ακολούθησαν, γκρεμίστηκε το τοιχίο της εξωτερικής περίφραξης του σχολείου. Σωροί από πέτρες μπάζα και σίδερα βρίσκονταν στον κήπο που υπάρχει μέσα στο σχολείο επί μήνες.

Χρειάστηκαν αρκετές επιστολές από τη διεύθυνση του σχολείου, διαμαρτυρίες από την κοινότητα και από τον σύλλογο Γονέων, για να ξεκινήσει η επισκευή του τοιχίου του σχολείου. Κι εκεί μειίστο ξεκίνημα γιατί εδώ και εβδομάδες η κατάσταση έχει μείνει στάσιμη, τα σίδερα είναι εκτεθειμένα και μπορεί να προκληθεί ανά πάσα στιγμή ατύχημα με θύμα μαθητή.

Καθημερινά πρωί και μεσημέρι ο σχολικός τροχονόμος προσπαθεί εκτός από τη ρύθμιση της κυκλοφορίας να φροντίζει να παιδιά να περνούν ασφαλή και να πηγαίνουν στο σχολείο τους περνώντας από το πορτοκαλί πλαίσιο και από τα σκουριασμένα σίδερα που ορθώνονται απειλητικά.

Σε οποιαδηποτε ευρωπαϊκή χώρα θα είχαν ασκηθεί ακόμη και διώξεις για τους υπεύθυνους και υπαίτιους αυτής της κατάστασης. Στην Ελλάδα και δη στη Χίο περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα και μετά να κλαίμε και να προσπαθούμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.

Αλλά είπαμε μέρες που είναι ας αφήσουμε τον Δήμο και την τεχνική υπηρεσία να ζήσει το όνειρο πέριξ της πλατείας. Στο υπόλοιπο νησί μπορούν απλά να ζουν τον… εφιάλτη.

Η εικόνα μιλά από μόνη της στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς, όπου τα πλαστικά προστατευτικά και τα σίδερα είναι ατάκτως ειρημένα
Δίπλα στην κεντρική είσοδο του σχολείου
Αυτό ονομάζεται έργο για τον δήμο Χίου, με προδιαγραφές ασφαλείας προφανώς
 Απεικονίζονται και οι τρομερές επιδόσεις της υπηρεσίας καθαριότητας στο χωριό
Στο προαύλιο του σχολείου εκτεθειμένα τα σίδερα
Τυχεροί οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αφού ακόμη δεν έχει γίνει κάποιο ατύχημα
Από αυτό το σημείο καθημερινά περνούν δεκάδες παιδιά για το σχολείο, πού να ήταν και κανένα σημείο στο οποίο δεν υπήρχε κίνηση

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια