Αλλοιώνει το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών η κυβέρνηση, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλλοίωση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή με το πρόσχημα της κυβερνησιμότητας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μοντέλο της απλής αναλογικής, τονίζει, «δεν ήταν αρεστό και για αυτό δεν ψηφίστηκε από την Ν.Δ. αλλά και από τα αυτοαποκαλούμενο προοδευτικό ΚΙΝΑΛ. Σήμερα η Ν.Δ. θέλοντας να αλλάξει ότι έγινε στην χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξηλώνει τα πάντα. Φυσικά, δεν αφήνει την απλή αναλογική, επικαλούμενη το αναληθές και προκλητικό περί κυβερνησιμότητας των δήμων και των περιφερειών. Αυτό τους βολεύει.

Η Νέα Δημοκρατία, δύο μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή, καταργεί ουσιαστικά την απλή αναλογική σε δήμους και περιφέρειες, μετατρέπει την αποφασιστική αρμοδιότητα των νέων κοινοτήτων σε “εισηγητική” και αφαιρεί αρμοδιότητες από το δημοτικό συμβούλιο.
Στην ουσία αλλοιώνεται το αποτέλεσμα των εκλογών» .

Τονίζει δε καταλήγοντας ότι «δυστυχώς για την νεοφιλελεύθερη Ν.Δ. με τα ακροδεξιά στοιχεία που υπερισχύουν στο κόμμα, η διακυβέρνηση της χώρας αλλά και των δήμων και των περιφερειών είναι υπόθεση αυστηρά ολίγων και εκλεκτών».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια