Άλλων η ευθύνη, όχι της ΕΛΜΕ για το Οικοτροφείο Οινουσσών

Διευκρινίσεις σχετικά με τη δημόσια τοποθέτηση της αναφορικά με την λειτουργία του οικοτροφείου Οινουσσών, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χίου, υποστηρίζοντας πως εξέφραζε ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου και ότι  οποιαδήποτε προσπάθεια για μετακύλιση ευθυνών σε ενδεχόμενη μη λειτουργία του οικοτροφείου, θα τους βρει απέναντι.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Χίου αναφέρει: « Με το υπ’ αριθ. 29/14-07-2018 έγγραφό της, που είχε τίτλο «Οικοτροφείο Οινουσσών», παρουσίασε μια ομόφωνη απόφαση του επταμελούς συμβουλίου της.

Στο εν λόγω έγγραφο αποτυπώθηκε η ξεκάθαρη θέση της για την ύπαρξη οικοτροφείου στις Οινούσσες. Επίσης στο πλαίσιο της Δημοκρατίας και της Συνταγματικά κατοχυρωμένης   ελευθερίας που έχουν και τα συνδικαλιστικά όργανα στο να εκφέρουν άποψη, που δεν προσβάλει την υπόληψη κανενός προσώπου, κατέθεσε μία πρόταση αναφορικά με την πηγή χρηματοδότησης του οικοτροφείου. Στο πλαίσιο αυτής της χρηματοδότησης, δηλαδή από το υπουργείο Παιδείας ή  από εποπτευόμενο φορέα αυτού όπως είναι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, και με δεδομένη την αδυναμία του δήμου Οινουσσών να ανταποκριθεί στην παροχή δωρεάν διαμονής και σίτισης στους εκπαιδευτικούς βάση του  άρθρου 32 του Ν. 4483/2017, διατύπωσε το αίτημα ώστε η όποια διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης να συμπεριλάβει και την κάλυψη της ανωτέρω ανάγκης.

Δεν αντιλαμβανόμαστε ποιους ενόχλησε και γιατί η εν λόγω ομόφωνη θέση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου. Αν κάποιοι ενδεχομένως έχουν αποφασίσει το κλείσιμο του οικοτροφείου ή το να μην υπάρξει δυνατότητα διαμονής και σίτισης εκπαιδευτικών σε αυτό να το καταθέσουν ευθέως και να μην προσπαθούν να μετακυλήσουν ευθύνες, ολιγωρίες και σκοπιμότητες άλλων στην ΕΛΜΕ Χίου».