ΑμεΑ: “Η κυβέρνηση το τερματίζει με τα απογευματινά χειρουργεία”

Ενάντια στα απογευματινά ιατρεία τα οποία όπως τονίζει νομιμοποιούν το φακελάκι και θα θέσουν σε δοκιμασία την υγεία και τις τσέπες των ασθενών και των ΑμεΑ, τάσσεται με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΑμεΑΒΑ 

“Με τις εγχειρήσεις επί πληρωμή τα απογεύματα στα Δημόσια Νοσοκομεία, σφίγγει κυριολεκτικά η θηλιά στο λαιμό των ασθενών και των ΑμεΑ ακόμη περισσότερο.

Η «ταρίφα» (300 έως 2000€), για μια εγχείρηση θα γίνει καθεστώς για όποιον έχει να πληρώσει και ενώ ήδη έχει πληρώσει μέσω των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η «συνύπαρξη» ιδιωτικού και δημόσιο τομέα υγείας, αποκαλύπτει όλο και περισσότερο τη σκληρή πραγματικότητα στην Υγεία: Το δημόσιο σύστημα εμπορευματοποιείται όλο και περισσότερο με προκλητικούς πανηγυρισμούς περί «μείωσης της αναμονής».

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση νομιμοποιεί το «φακελάκι», δεν φτάνει που αφήνει εκτός στελέχωσης το Νοσοκομείο Χίου, σήμερα το «τερματίζει» παίζοντας με τον πόνο και την τσέπη των ασθενών.

Όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν την υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας προς όφελος των ιδιωτικών, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν σταματάμε και δεν πτοούμαστε. Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου ο αγώνας για ένα πραγματικά καθολικό, υψηλού επιπέδου δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους και αυτό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα ΑμεΑ και οι οικογένειές μας και όλο το λαό”, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ