Άμεση σύγκληση του Περιφερειακού συμβουλίου, ζητά ο Γιάννης Σπιλάνης

Την άμεση σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου, λόγω της σπουδαιότητας των προβλημάτων στα οποία πρέπει να ανταποκριθεί και να δώσει λύσεις ζητά ο Γιάννης Σπιλάνης σε ανακοίνωση του, με την οποία ζητά από τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου να αφήσουν πίσω τις εκλογές και να αρχίσουν δουλειά.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

“Οι εκλογές λοιπόν τελείωσαν και η ’’συζήτηση’’ από την προεκλογική μαγειρική πέρασε ήδη στην μετεκλογική. Όμως τα προβλήματα παραμένουν πεισματικά στη θέση τους περιμένοντας λύσεις. Λύσεις αναπτυξιακές.

Πολλά τα ερωτήματα:

  • Τι θα γίνει με την δακοκτονία στη Λέσβο; Υπάρχει απόλυτη σιωπή και όλα έχουν αφεθεί στις «διαδικασίες», ως άλλοθι.
  • Τι θα γίνει με την τουριστική προβολή; Ο διαγωνισμός βγήκε άγονος πριν μερικούς μήνες και ακόμη δεν έχει επαναπροκηρυχθεί. Είναι ευκαιρία, έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξει το περιεχόμενο της προκήρυξης δεδομένου ότι είχαν εκφραστεί πολλές αντιρρήσεις ουσίας τόσο από την αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και από τους φορείς του τουρισμού που όμως δεν λήφθηκαν υπόψη από τη περιφερειακή αρχή που αποφάσιζε με την δοτή πλειοψηφία της.
  • Τι γίνεται με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων; Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει ενημέρωση ενώ έχουμε φτάσει Ιούνιο.
  • Τι γίνεται με το Ειδικό Αναπτυξιακό. Ένα χρόνο μετά την ένταξη των έργων δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τη πορεία τους
  • Τι γίνεται με το τρέχον ΕΣΠΑ. Παρά το γεγονός ότι κρούσαμε το κουδούνι του κινδύνου πολλές φορές, καμία αντίδραση δεν υπήρξε και η κατάσταση σε ότι αφορά την απορρόφηση και κυρίως τη δέσμευση του προϋπολογισμού με έργα και δράσεις παραμένει σταθερά ιδιαίτερα κακή.
  • Τι γίνεται με την προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ; Ποιες μελέτες έστειλε η Περιφέρεια στο Υπουργείο, με ποια ιεράρχηση και με ποια διαδικασία διαβούλευσης;

Όλα τα παραπάνω θέματα – και όχι μόνα αυτά- περιμένουν πολιτικές απαντήσεις και συγκεκριμένες αποφάσεις. Δεν μπορούν να περιμένουν την ανάληψη της περιφέρειας από την νέα αρχή.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ζητά να γίνει σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα τουλάχιστον με τα θέματα αυτά. Και μάλιστα να κληθούν να συμμετέχουν και οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει χαμένος χρόνος για τα προβλήματα της κοινωνίας που παραμένουν ανοιχτά.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις ώστε να υπάρξουν αποφάσεις που θα σηματοδοτούν αλλαγή στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφέρειας γενικότερα”.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια