Άμεση συνεδρίαση του ΚΕΠΑ στη Χίο ζητά ο ΠΣΑμεΑ

Την άμεση συνεδρίαση του ΚΕΠΑ στη Χίο ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν άνθρωποι που αναμένουν τη συνεδρίαση της επιτροπής πάνω από ένα χρόνο αλλά και άλλοι των οποίων με αποφαησ τςη επιτροπής αυθαίρεται μειώθηκαν τα ποσοστά αναπηρίας.

Ο ΠΣΑμεΑ ζητά, ” εδώ και τώρα να πάψουν να παίζουν με τη υγεία και τη ζωή των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους στα νησιά όσοι έχουν προωθήσει αυτές τις πολιτικές. Κάθε μείωση ποσοστού αναπηρίας, και δικαιωμάτων σε συνθήκες ακρίβειας, ανεργίας και περιθωριοποίησης, είναι τουλάχιστον προκλητική όταν μάλιστα στα νησιά η κατάσταση στην Υγεία, οδηγεί σε συνεχή ταξίδια και έξοδα για διαγνώσεις, και θεραπείες.

– Άμεσα να συνεδριάζουν οι επιτροπές των ΚΕΠΑ για όσους έχουν ανάγκη όταν εκκρεμούν αιτήσεις ΑμεΑ και χρονίως πασχόντων εξασφαλίζοντας το απαραίτητο προσωπικό.

– Να δημιουργηθεί άμεσα ΚΕΠΑ στη Λήμνο και την Ικαρία.

– Να μετατραπούν αυτόματα όλες οι αποφάσεις των ΚΕΠΑ στις αναγνωρισμένες ανίατες παθήσεις, σε ποσοστό αναπηρίας 80% και πάνω, και “εφ’όρου ζωής” και έτσι να χορηγούνται από δω και στο εξής.

– Να γίνεται επανεξέταση μόνο εφόσον σε συγκεκριμένες παθήσεις υπάρχει επίσημη και οριστική θεραπεία”