Αμετανόητος Ζερβάκης, επιμένει στην «ντιρεκτίβα», τα βάζει με Σύλλογο και συμβούλους

Επιμένει ότι κάνει όσα προβλέπει ο νόμος, χωρίς – ωστόσο – να γίνεται και πολύ συγκεκριμένος ο γενικός γραμματέας του δήμου Χίου κ. Αντώνης Ζερβάκης, αναφερόμενος στην εγκύκλιο με την οποία ουσιαστικά απαγορεύει στους υπαλλήλους να απαντούν σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Σήμερα Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021, 12 ημέρες μετά την αποκάλυψη της «ντιρεκτίβας», ο κ. Ζερβάκης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιτέθηκε στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χίου και τους κατηγόρησε ότι ασκούν πολιτική, κάτι που δεν δικαιούται – κατά την γνώμη του – αφού δεν εκπροσωπεί την λαϊκή βούληση!

Τους κάλεσε για συζήτηση και του ζήτησαν να υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα στην συνάντηση, κάτι που ο γενικός γραμματέας θεωρεί εκτός λογικής.

Όσο για τους δημοτικούς συμβούλους, που προστρέχουν στις υπηρεσίες και καταθέτουν ερωτήσεις, τους κατηγόρησε ότι παρεμποδίζουν το έργο των υπηρεσιών, καθυστερούν τους υπαλλήλους από τις δουλειές τους και μετά ο ίδιος ακούει τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες τους γιατί δεν βγήκε η δουλειά.

Στις συνεχείς ερωτήσεις ο κ. Ζερβάκης επαναλάμβανε ότι εφαρμόζει και επικαλείται στην εγκύκλιο όσα προβλέπει ο νόμος, χωρίς – ωστόσο – να διευκρινίζει ποιός νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους να απαντούν σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, λέγοντας ότι οι σύμβουλοι πρέπει να ακολουθούν την διαδικασία μέσω των συλλογικών οργάνων (δημοτικό συμβούλιο, επιτροπές). Ενώ είναι γνωστό κι έχει πολλές φορές καταγγελθεί στο δημοτικό συμβούλιο ότι περνάνε μήνες και απαντήσεις επί των ερωτημάτων δεν λαμβάνουν.

Ο κ. Ζερβάκης για να αποφύγει την έκφραση της απαγόρευσης ισχυρίσθηκε ότι στην εγκύκλιό του αναφέρει πως δεν έχουν υποχρέωση να απαντήσουν κι όχι ότι τους το απαγορεύει, ενώ σε σχόλιο αν θα τιμωρηθούν σε περίπτωση που δεν υπακούσουν και απαντήσουν η απάντησή του ήταν «δυστυχώς»! Κι έβαλε τα γέλια… Ευτυχώς, δεν μπορεί να τους τιμωρήσει!