Αμφισβητεί ο Αρβανίτης, στο… κενό η χρηματοδότηση των υπερδομών από την Ε.Ε.

Δεν είναι εξασφαλισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση της κατασκευής των υπερδομών προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Κώστας Αρβανίτης, επικαλούμενος προς τούτο τις απόψεις της επιτρόπου κας Ίλβα Γιόχανσον, ότι η Ε.Ε. είναι υπέρ των ανοικτών δομών.

Σε συνέντευξη Τύπου, παρόντος και του βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, ο κ. Αρβανίτης τόνισε ότι το περιβόητο σύμφωνο μετανάστευσης μετατρέπει τα νησιά σε φρούριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγκλωβίζοντας και τους πρόσφυγες – μετανάστες και τους τοπικούς πληθυσμούς.

Διερωτήθηκε δε αν οι Χιώτες είναι διατεθειμένοι να παίρνουν χρήματα από άλλες χώρες της Ε.Ε., όπως προβλέπει το νέο σύμφωνο, προκειμένου να εγκλωβίζονται στο νησί τους οι πρόσφυγες και να μην τους δέχονται οι άλλες χώρες.

Πρόσθεσε ότι εκείνο που μπορεί να υπάρχει στη Χίο είναι μια μικρή και ευέλικτη δομή για καταγραφή και ταυτοποίηση και μικρή ίσως διαμονή, ενώ αναφερόμενος γενικότερα τόνισε την ανάγκη να εφαρμόζονται πολιτικές ένταξης των προσφύγων.

Σε ό,τι δε αφορά τα σχέδια Μηταράκη για την κατασκευή των υπερδομών σε Χίο και Λέσβο, τόνισε ότι αυτός ο σχεδιασμός εξυπηρετεί τους εργολάβους φίλους του υπουργού, καθώς και εκείνους που επωφελούνται από την διαδικασία προσλήψεως ως συνοριοφύλακες κ.λπ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις επαναπροωθήσεις, τα push back και τις «εξαφανίσεις» προσφύγων και μεταναστών, ο κ. Αρβανίτης τόνισε ότι το θέμα έχει κατ΄ επανάληψη τεθεί στα όργανα του ευρωκοινοβουλίου και μίλησε για ύποπτο παιχνίδι της Frontex με τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια