Αμηχανία ΣΥΡΙΖΑ για το fast track στα Κεραμεία

Αποφεύγει να πάρει σαφή θέση υπέρ της τουριστικής επένδυσης του ομίλου Κολλάκη στα Κεραμεία Χίου, η οποία έχει – ήδη ενταχθεί στην διαδικασία fast track – ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και για την οποία (fast track) ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου είχε εκφράσει την ριζική αντίθεσή του.

Αντί γι΄ αυτό ο κ. Μιχαηλίδης επιλέγει να επιτεθεί στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη, τονίζοντας – σε σημερινή ανακοίνωσή του – ότι «θυμηδία προκαλεί η δήλωση του κ. Ν. Μηταράκη σχετικά με την επένδυση στα Κεραμεία. Πώς είναι δυνατόν ένα αίτημα που κατατέθηκε από τον επενδυτή το τέταρτο τρίμηνο του 2014 να έχει ωριμάσει  κατά την περίοδο της θητείας της διακυβέρνησης της Ν.Δ., όπως διατείνεται ο ίδιος, και αν όντως είχε ωριμάσει γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν αποφάσιζε την έναρξή του;».

Παρά το γεγονός ότι η σχετική απόφαση για την αδειοδότηση της επένδυσης με την διαδικασία fast track έχει εγκριθεί από την διυπουργική επιτροπή και έχει ήδη υπογραφεί από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, ο κ. Μιχαηλίδης αποφεύγει να αναφερθεί στην ουσία της υπόθεσης και στα τετελεσμένο, δηλαδή την έγκρισή της, γεγονός που υποδηλώνει την αμηχανία, στην οποία έχει περιέλθει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί η έκφραση της κάθετης αντίθεσης στην συγκεκριμένη διαδικασία, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είχε δοθεί προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ Χίου (16.9.2015), αντίθεση που είχε εκφραστεί με τον πλέον επίσημο τρόπο και από τον νυν υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος – ωστόσο – σήμερα συνυπογράφει την εγκριτική απόφαση.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει ότι «εμείς πιστεύουμε ότι η σημαντική αυτή επένδυση θα πρέπει να κινηθεί μέσα στα πλαίσια που προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στη διαφάνεια των διαδικασιών. Η σημερινή κυβέρνηση με ευθύνη εξετάζει τις προϋποθέσεις αυτές, τις οποίες ο κύριος Μηταράκης, πιθανόν, τις θεωρεί περιττές, και προχωρεί τα έργα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του νησιού μας».

Καταλήγει δε την ανακοίνωσή του με… παραίνεση προς τον κ. Μηταράκη, τονίζοντας ότι «θα του υπενθύμιζα ότι ο θεσμικός του ρόλος δεν είναι ρόλος κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά βουλευτή της μείζονος αντιπολίτευσης».